15.09 Ursynów DOBRY DLA ZWIERZĄT IV edycja

Wątki nieaktywne a godne zachowania

Moderator: porcella

Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

15.09 Ursynów DOBRY DLA ZWIERZĄT IV edycja

Post autor: pucka69 »

Obrazek
FUNDACJA PEGASUS i Gmina Ursynów serdecznie zaprasza do udziału w IV edycji cieszącego się zainteresowaniem pikniku wszystkie organizacje, które chciałyby zaprezentować swoje dokonania a także przedstawić swoją działalność. To świetna okazja do nagłośnienia swoich działań. Zainteresowane organizacje prosimy o kontakt na mail pegasus@pegasus.org.pl lub telefoniczny z koordynatorem projektu Sylwią Rychter tel. 509 093 946

https://www.facebook.com/dobrydlazwierzat

Zapraszamy!

DOBRY DLA ZWIERZĄT IV EDYCJA 15 WRZEŚNIA 2013

W tym roku, już po raz czwarty, Fundacja PEGASUS jako pomysłodawca projektu „Ursynów... dobry dla zwierząt” oraz KONIczyna sp. z o o organizuje piknik na gościnnym terenie Urzędu Dzielnicy Ursynów.

Rodzinny piknik, na którym zwierzęta są głównymi bohaterami, ma w przyjazny sposób edukować właścicieli czworonogów jak we właściwy sposób opiekować się pupilami oraz zaproponować różne formy spędzania z nimi czasu np. poprzez wolontariat w schroniskach dla zwierząt , uczestniczenie w szkoleniach, aktywny wypoczynek itp.

W tym roku proponujemy trzy hasła przewodnie pikniku:

„ Złoty wiek” – to hasło przewodnie tegorocznego pikniku. Zwrócimy szczególną uwagę na zwierzęta w podeszłym wieku, niejednokrotnie wymagające dodatkowej uwagi i opieki. Nasi zaproszeni eksperci z organizacji pozarządowych, lekarze weterynarii, dietetycy, behawioryści, rehabilitanci przedstawią prawidłowe sposoby zajmowania się seniorami . Poruszymy także ważny problem losu starych zwierząt, które nie spełniają już oczekiwań właścicieli i stają się dla nich niewygodnym ciężarem co niejednokrotnie kończy się porzuceniem lub oddawaniem do schroniska.

Projekt obejmie również stworzenie grup wolontarystycznych pomagających ludziom starszym w wyprowadzaniu czworonogów. W tym celu zorganizowaną będą współpraca miedzy klubami seniora a szkołami, na terenie których zawiązywały by się koła wolontariuszy chętnych do przyłączenia się do projektu „ Jestem dobry dla zwierząt”.

„ Pokochaj”- kontynuacja z 2012r. – wspólna inicjatywa Fundacji PEGASUS, organizacji pro-zwierzęcych oraz Urzędu Dzielnicy Ursynów – Program opieki nad zwierzętami realizowany przez Wydział Ochrony Środowiska.

Podczas pikniku zaproszone organizacje pozarządowe prowadzące schroniska oraz działające na rzecz zwierząt porzuconych i niechcianych będą miały możliwość zaprezentować swoje działania oraz przedstawić swych podopiecznych gotowych do adopcji.

Główną organizacją będzie przytulisko AMI i AMI2 przyjmujące bezpańskie zwierzęta z terenu Ursynowa.

„Weź się do kupy” – kontynuacja z 2011 i 2012r. W dalszym ciągu propagować będziemy konieczność sprzątania po psach. Wskażemy zagrożenia związane z zanieczyszczonymi przestrzeniami na terenach osiedla oraz na przykładach zaprezentujemy prawidłowe i odpowiedzialne zachowania właścicieli. Skupimy się na potrzebie systematycznego odrobaczania psów, sprzątania po nich oraz pilnowania aby potrzeby fizjologiczne załatwiały w bezpiecznych miejscach z pominięciem palców zabaw oraz terenów rekreacyjnych. Tutaj głównymi ekspertami będą członkowie Polskiej Rady Konsultacyjnej do Spraw Parazytoz Zwierząt Towarzyszących – ESCCAP
Taki mail dostaliśmy.
Czy ktoś byłby chętny do pomocy? Bo zdaje się że już jakaś impreza jest w tym czasie?
Kurcze, fajna ta impreza - taka naprawdę pro zwierzęca.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Re: 15.09 Ursynów IMPREZA

Post autor: Jack Daniel's »

Wydaje mi się, że to jest nawet ważniejszy event, niż festyn na Bielanach (czy co tam sofi umyśliła). Niemniej jednak, nie będzie nas na pewno. Znaczy będziemy, ale w nieco innej rzeczywistości :mrgreen:
Podpis usunięty przez administratora.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Wpadnę, mam nadzieję.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

No właśnie mnie też się zdaje że tematyka festynu akurat jak dla nas. Ale żeby im odpisać że będziemy to musi jeszcze ktoś się zgłosić oprócz Porcelli.
Obrazek
zagli

Post autor: zagli »

Mogę wpaść
seledynek

Post autor: seledynek »

Hmm, mamy w tym samym czasie imprezę "Symfonia Serc" na Krakowskim Przedmieściu oraz festyn na Bielanach.

Na obydwu imprezach dałam słowo, że SPŚM będzie. Na Krakowskim będzie namiot, stoły i krzesła, więc planowałam, że nasze rzeczy przerzucimy na Bielany. Jest możliwe wzięcie udziału w trzech imprezach, ale potrzeba do tego ludzi, więc to będzie naprawdę spore wyzwanie, któremu uważam, że nie sprostamy.
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

czyli tę imprezę odpuszczamy? moim skromnym zdaniem tematyka tej akurat imprezy jest akurat jak dla nas i właśnie tu bylibyśmy na "swoim miejscu".
Obrazek
Gosława

Post autor: Gosława »

kochani, za czym coś odpuścicie puśćcie wiadomość na PW i na Facebooku.
Może się ludzie zgłoszą, a jak na razie to mało kto zagląda na wątek o wydarzeniach.

Ja już mam zaplanowane, że będę na festynie. Tylko, że wiedziałam o "Symfonii serc" i tam też planowałam się pojawić na jakieś 4h.
Jeśli będzie więcej osób chętnych na Krakowskie Przedmieście, to mogę się przenieś na Ursynów, w razie potrzeby.
Ta impreza na Ursynowie jest dla nas "szyta na miarę" i szkoda by było tam nie być.

Na Polcon się zorganizowaliśmy, to i teraz może też się uda.
Podstawa to informacja z wyprzedzeniem.

Prośba, jak mniemam do Agaty - o założenie wątku o "Symfonii Serc" i rozesłaniu wiadomości na PW i na Facebooku.
Im wcześniej tym lepiej.
A później koordynaty w tabelce jak na Polkonie (super przejrzysta rzecz, brawo dla twórcy) i będzie można to wszystko ogarnąć - kto gdzie może i na ile.

Dziękuję. :)
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Ja też pewnie mogę wpaść, tylko nie wiem gdzie, co i kiedy, bo się pogubiłam.
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

Sama impreza jest przy Ratuszu Dzielnicy Ursynów, tuz przy stacji Metro Imielin. Trwa w godz. 10-16
https://www.facebook.com/dobrydlazwierzat
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”