imię świnki - Freddy
- wiek świnki - 4-5 lat
- płeć świnki - samczyk
- adopcyjny numerek - 3663
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo - Beatrycze, ok. Warszawy
- historia zwierzęcia, przebyte choroby - odebrany od osoby prywatnej w Szczecinie, zostawiony podobno na przechowanie i nie odebrany. Było podejrzenie choroby serca, ale badanie kardiologiczne wykluczyło
- informacje dot. diety - w miarę wszystko co dozwolone
- stan adopcji - wstrzymana, w trakcie badań
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - chyba do innego samca, ale nie mam jak sprawdzić, bo u mnie same dziewczyny
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW lub mail: beatapiwowarska@tlen.pl
- kto wydał zgodę na założenie wątku - ja
Freddy przyjechał ze Szczecina pociągiem 4 września. Potrzebne były specjalistyczne badania (echo serca, biopsja).
6 pażdziernika był robiony rozmaz płynu z opłucnej.
Wklejam:
Mieszany odczyn zapalny z dominacja komponenty ropnej, z możliwym udziałem bakterii. Średnioliczne cienie jąder komórkowych, nieliczne komórki nacieku zapalnego, z dominacją neutrofilów, pojedynczych eozynofilów, makrofagów i
limfocytów; w cytoplazmie pojedynczych neutrofilów widoczne struktury przypominające bakterie - ziarniaki.
Rozpoznanie:
Mieszany odczyn zapalny z dominacja komponenty ropnej, z możliwym udziałem bakterii
Komentarz:
Wskazane badanie mikrobiologiczne wysięku.
Brak danych klinicznych w skierowaniu utrudnia lub uniemożliwia interpretację obrazu cytologicznego.
We wtorek 7-go idziemy na usg.
A oto piękny Freddy
Freddy [*] , po domowemu Ferdek [W-wa]
Moderator: pastuszek
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Freddy [*] , po domowemu Ferdek [W-wa]
Ostatnio zmieniony 11 lut 2018, 0:48 przez Beatrycze, łącznie zmieniany 1 raz.
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
-
- Kontakt:
Re: Freddy, po domowemu Ferdek [W-wa]
Freddy już po badaniu usg. Opis wstawi Porcella. Mam mu robić inhalacje codziennie.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Sami nie wiedzą, mówili też o jakimś mechanicznym uszkodzeniu, też nie wykluczone. Najważniejsze, że tej wody jest mniej. On juz tak nie zipie, jak się zmęczy. Te inhalacje może pomogą.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Najważniejsze, żeby był zdrowy, to taki ładny chłopak!
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Jest i nasz podróżnik
Freddy nie tylko jest piękny ale jaki kochany Miałam okazję zawieźć go do weta i trzymać przy badaniu - podczas pobierania krwi lizał mnie malutkim języczkiem po palcach pomimo, że mnie nie znał a pobranie krwi do przyjemnych nie należy
Trzymam kciuki za poprawę kondycji i znalezienie super kumpla
PS u pani było małe dziecko więc do końca nie wiadomo co tak na prawdę Freddy przeszedł...
Freddy nie tylko jest piękny ale jaki kochany Miałam okazję zawieźć go do weta i trzymać przy badaniu - podczas pobierania krwi lizał mnie malutkim języczkiem po palcach pomimo, że mnie nie znał a pobranie krwi do przyjemnych nie należy
Trzymam kciuki za poprawę kondycji i znalezienie super kumpla
PS u pani było małe dziecko więc do końca nie wiadomo co tak na prawdę Freddy przeszedł...
-
- Kontakt:
Byliśmy dzisiaj w Kajmanie. Waga 1124 g. Schudł 25 g.
Ostatnio stan się pogorszył, stał się bardziej apatyczny i gorzej oddycha. Po osłuchaniu wyraźnie zaostrzony szmer oskrzelowy. Bardzo się denerwuje przy każdej manipulacji, wzmaga to problemy oddechowe. Dzisiaj dostał zastrzyk - convenia, nastepna dawka za 5 dni. Do domu leki p/zapalne i p/bólowe (loxicom) doustnie przez dwa dni.
Po nowym roku ma mieć robione usg w narkozie, ze ściąganiem płynów. W tym momencie mógłby tego nie przeżyć. Diagnoza to nowotwór lub zapalenie płuc.
Taki fajny misiek z niego, ale nawet wit c podaje mu w klatce, bo każde podnoszenie powoduje nerwowość i pogarsza oddech. Bida z niego straszna
Ostatnio stan się pogorszył, stał się bardziej apatyczny i gorzej oddycha. Po osłuchaniu wyraźnie zaostrzony szmer oskrzelowy. Bardzo się denerwuje przy każdej manipulacji, wzmaga to problemy oddechowe. Dzisiaj dostał zastrzyk - convenia, nastepna dawka za 5 dni. Do domu leki p/zapalne i p/bólowe (loxicom) doustnie przez dwa dni.
Po nowym roku ma mieć robione usg w narkozie, ze ściąganiem płynów. W tym momencie mógłby tego nie przeżyć. Diagnoza to nowotwór lub zapalenie płuc.
Taki fajny misiek z niego, ale nawet wit c podaje mu w klatce, bo każde podnoszenie powoduje nerwowość i pogarsza oddech. Bida z niego straszna
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Ale biedak! Czy to jest konieczne - takie badanie?
-
- Kontakt:
Jeżeli będzie ten płyn w płucach, to trzeba go ściągnąć. A to tylko w narkozie, bo trzeba się wbić strzykawką. Nie znam szczegółów i nie chcę znać i wychodzę z gabinetu podczas takich zabiegów. To nie dla mnie.
- Natalia21
- Miejscowość: Szczecin
- Kontakt:
Biedny Oby było lepiej