Bill, Sam i Harry- każdy w swoim domku

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Bill, Sam i Harry- każdy w swoim domku

Post autor: silje »

Domku szukają trzy ultrapłoche, ale nieprzeciętnej urody chłopaki- Sam, Bill i Harry :meeting: (imiona zaczerpnięte z musicalu Mamma Mia;). Trzej potencjalni ojcowie Sophie)
Świnki z pseudohodowli, po kwarantannie. Jeszcze bardzo dzikie, wymagające socjalizacji. Są jednak ciekawskie- zaczynają wyczekiwać przy prętach w oczekiwaniu na żarełko. Zniecierpliwione- odzywają się. Odkrywają uroki świńskiego życia- wylegiwanie się na hamaku, podziwianie okolicy z tarasu widokowego itp.
Nie pytajcie jak je rozróżniam... bo nie rozróżniam :lol:
Ale wpatrując się w zdjęcia widzę, że nie są jednakowi ;)
Obrazek

Metryczki:

* Imię świnki- Sam
* Wiek świnki- ok. 3 mies na 30.X.2017
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 3733
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z kolegą z wątku, do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS yashal, Nowe Miasto Lubawskie.
Obrazek

* Imię świnki- Bill
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 3734
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z kolegą z wątku, do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS Myszka Minnie, Malbork
Obrazek

* Imię świnki- Harry
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 3735
* Stan adopcji- DS andobe, Szczecin
Obrazek

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler itd.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości, a dla samców najlepiej 120cm), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83

W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy (pow.300km), chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie:).
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sam i Bill [Sztum]- wolni___ Harry- rez.

Harry- rezerwacja dla p. Beaty ze Szczecina :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Dziękuję kaitlyn za wizytę przedadopcyjną w sprawie Harrego :buzki:
Chłopak może się pakować i wyruszać do swojego domku.

Szukamy transportu do Szczecina!!!
Awatar użytkownika
andobe
Miejscowość: Szczecin
Kontakt:

Post autor: andobe »

Również dziękujemy za wizytę i liczymy, że wkrótce ktoś będzie jechał na rubieże :) Chico czeka na kumpla 8-)
Chico - za TM 14.11.2018
Hoki - za TM 17.10.2023
Thor - za TM 17.02.2024
Awatar użytkownika
andobe
Kontakt:

No i się doczekał, teraz się zapoznają. A prawdę mówiąc, po wstępnej "rozmowie", na szczęście bez udziału zębów a więc i bez konieczności mojej ingerencji siedzą na jednym wybiegu i konsekwentnie się ignorują :lol: Ale nie ma wojny, więc uznaję to za udany początek. Nawet podchodzą czasem do wspólnej miski.
Chico - za TM 14.11.2018
Hoki - za TM 17.10.2023
Thor - za TM 17.02.2024
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sam i Bill [Sztum]- wolni___ Harry- DS.

Super- cieszę się bardzo :D . Mam nadzieję, że dalsze łączenie będzie bezproblemowe :fingerscrossed:
A właśnie miałam obwieścić oficjalnie, bo wcześniej nie było czasu: Harry wczoraj pojechał do swojego domu w Szczecinie :yahoo:
Awatar użytkownika
andobe
Kontakt:

Panowie wprowadzili się do nowej klatki. Harry, któremu córka dala na imię Hoki zajął tunel, czemu Chico lekko się sprzeciwiał ale chyba odpuścił. Czasem wyskakuje i porywa coś z miski. Chico pozostało legowisko, szuka swojego domku, który na razie zabrałam. Harry/Hoki trochę wystraszony, ale jak się go już złapie ;) to siedzi spokojnie na rękach. Jutro chyba spróbujemy ich puścić razem wolno po pokoju.
Chico - za TM 14.11.2018
Hoki - za TM 17.10.2023
Thor - za TM 17.02.2024
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Z dnia na dzień będzie coraz lepiej. Oswoi się. Ciekawa jestem jak będzie z wyłapywaniem Harrego/Hokiego z tego wybiegu :)
Na pewno taki spacer będzie dla niego arcyciekawym doświadczeniem- tyle przestrzeni, zapachów i w ogóle!
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

To życzymy chałupeczki dla rudej dwójeczki! :fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Mogą być dwie chałupki, bowiem chłopaki ostatnio trochę się przeganiają. Nie są zżyci, dlatego spokojnie mogą iść do adopcji osobno :meeting:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”