imię świnki - Timmy
- wiek świnki - 3 lata (?)
- płeć świnki - samiec
- adopcyjne numerki świnek - 3505
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo - Katowice, DanBea.
- historia zwierzęcia, przebyte choroby - Timmy został oddany pod opiekę Stowarzyszenia. Jego poprzednia opiekunka nie miała możliwości, aby z nim podróżować gdzieś dalej do weta, a miejscowy zupełnie sobie nie radził z diagnostyką i leczeniem. Efekt tego był taki, że mały trafił do mnie z pustymi jelitami i przerośniętymi zębami. Cały czas jest na ręcznym karmieniu.
Po zabraniu do doktor Ani, okazało się, że ma powiększoną wątrobę (podejrzenie stłuszczenia), do tego przed nerką ma cystę i piasek w pęcherzu. Jest w trakcie leczenia. Wymaga regularnych korekt zębów.
- informacje dot. diety - jest na ręcznym karmieniu.
- stan adopcji - adopcja wstrzymana
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW
- kto wydał zgodę na założenie wątku - DanBea
imię świnki - Maciuś z Krakowa
- wiek świnki - ok.5 lat
- płeć świnki - samiec
- adopcyjne numerki świnek - 3508
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo - Katowice, DanBea.
- historia zwierzęcia, przebyte choroby - Maciuś został oddany pod opiekę Stowarzyszenia przez Osoby, które wcześniej wyciągnęły go z kiepskich warunków. Niestety nie chodzi na tylne łapki.
- informacje dot. diety - Cavia Natura, Cavia Complete oraz inne granulaty, zioła, sianko, warzywa, owoce i zielenina.
- stan adopcji - adopcja wstrzymana
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW
- kto wydał zgodę na założenie wątku - DanBea.
Maciuś został oddany pod opiekę Stowarzyszenia przez Osoby, które wcześniej wyciągnęły go z kiepskich warunków. Niestety nie chodzi na tylne łapki, ma piasek w pęcherzu i problemy ze wzdęciami. Jest w trakcie diagnostyki i leczenia.
Timmy i Maciuś zamieszkali razem, bardzo się lubią, nie ma możliwości ich rozdzielenia.
Timmy[*] i Maciuś[*]-dwaj przyjaciele. Chłopcy za TM :([KTW]
Moderator: pastuszek
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Timmy[*] i Maciuś[*]-dwaj przyjaciele. Chłopcy za TM :([KTW]
Ostatnio zmieniony 19 lis 2018, 1:34 przez DanBea, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt:
Re: Timmy i Maciuś, czyli dwaj chorzy przyjaciele
Jak tam panowie się mają? Pozdrawiamy po świńsku 

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Ojej, DanBeo,nie zauważyłam tych Skarbów!? Co z tymi tylnymi łapkami?I co w ogóle dziś słychać u nich? Najważniejsze,że mają siebie!
Za zdróweczka dwa!

- DanBea
- Kontakt:
Timmy niestety dalej na ręcznym karmieniu. Maciuś jeszcze bierze antybiotyk, bo brzydko oddychał, falował boczkami. Jutro rano zabieram ich na kontrolę do doktor Ani, a wieczorem Maciuś umówiony jest na wizytę do pani rehabilitantki. Zobaczymy co da się zrobić z łapkami.
Kciuki mile widziane

Kciuki mile widziane

-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt:
- DanBea
- Kontakt:
Dziękujemy za kciuki i prosimy o więcej
Maciuś i Timmy byli wczoraj u doktor Ani. Maciuś może spokojnie rozpocząć rehabilitację, tylko musimy uporać się z bolesnymi wzdęciami, do których ma tendencję. Mam nadzieję, ze leki zadziałają na tyle, że mały bez bólu zacznie zabiegi.
U Timmiego na usg do całości wyszły powiększone przewody żółciowe, zagęszczenie żółci w pęcherzyku z podejrzeniem kamienia w nim (oby nie!).
To tak w skrócie tyle

Maciuś i Timmy byli wczoraj u doktor Ani. Maciuś może spokojnie rozpocząć rehabilitację, tylko musimy uporać się z bolesnymi wzdęciami, do których ma tendencję. Mam nadzieję, ze leki zadziałają na tyle, że mały bez bólu zacznie zabiegi.
U Timmiego na usg do całości wyszły powiększone przewody żółciowe, zagęszczenie żółci w pęcherzyku z podejrzeniem kamienia w nim (oby nie!).
To tak w skrócie tyle

trzymamy mocno kciuki za obydwu cudnych chłopaków, mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże

- DanBea
- Kontakt:
Dziękujemy za kciuki
Olciaq i Jej Partnerowi chciałam podziękować, bo to Wasza zasługa, że Maciuś trafił pod opiekę Stowarzyszenia i dostał szansę na lepsze życie
Na "nową drogę życia" dostał od Was piękną klatkę, za co bardzo dziękujemy
Przy okazji dziękuję Wam za otoczenie Wirtualną Opieką moich trzech tymczasów - Bartusia, Minionka i Fredriksona

Olciaq i Jej Partnerowi chciałam podziękować, bo to Wasza zasługa, że Maciuś trafił pod opiekę Stowarzyszenia i dostał szansę na lepsze życie

Na "nową drogę życia" dostał od Was piękną klatkę, za co bardzo dziękujemy

Przy okazji dziękuję Wam za otoczenie Wirtualną Opieką moich trzech tymczasów - Bartusia, Minionka i Fredriksona

- RudaPa
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
ojejku ile cierpienia w dwóch małych ciałkach 
Na szczęście bąbelki mają teraz wspaniałą opiekę! Kciukam żeby wszystko się dobrze rozwiązało i chłopakom zdrówko dopisało

Na szczęście bąbelki mają teraz wspaniałą opiekę! Kciukam żeby wszystko się dobrze rozwiązało i chłopakom zdrówko dopisało

moje własne: Diego, Rupert, Junior
w DS: Cynamon, Ember, Fluffy, Kopi, Rino, Vesuvio, Albert
Za TM: Kardamon, Gustaw, Pablo, Miki, Silent

w DS: Cynamon, Ember, Fluffy, Kopi, Rino, Vesuvio, Albert

Za TM: Kardamon, Gustaw, Pablo, Miki, Silent