Czika, Mała Mi oraz Rupert! Gilbert za TM [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Kabayyo

Czika, Mała Mi oraz Rupert! Gilbert za TM [*]

Post autor: Kabayyo »

W końcu udało się znaleźć czas na założenie wątku i moim prosiaczkom, a więc przedstawiam wam...

Gilberta! [*]
Obrazek
To świnka anioł, najgrzeczniejsza jaką miałam do tej pory, w dodatku jest przy tym taaaki miziasty! Nie lubi zamykania w klatce na noc, co sygnalizuje uporczywym gryzieniem krat, dlatego staram się by klatka była otwarta całodobowo. Przyjechał do nas 14.03.17 (jego poprzedni wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=7426).

Czikę!
Obrazek
To najstarsza, bo 5,5 letnia, świnka w stadzie. Równocześnie to ona zapoczątkowała moją przygodę z tymi zwierzakami. Przyjmowała pod swoje skrzydła wszystkich nowych kompanów, których miała już 4. Jest najodważniejsza i najchętniej opuszcza pokój, gdy tylko usłyszy głos krojonego ogórka. :lol:

Małą Mi!
Obrazek
Z pozoru wydaje się być nieśmiała, jednak to tylko pozory. To ona najgłośniej krzyczy. To ona chodzi po stopach, w poszukiwaniu smakołyka. To ona najszybciej biega, by ukryć zdobycz zabraną Czice lub Gilbertowi. Początkowo nazywana Małą, ale że "małe" to i wredne ochrzczono ją na Małą Mi.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeśli interesują cię dalsze losy tej trójki, to zapraszam do śledzenia wątku! :D

EDIT
29 listopada zawitał do nas Caviorek-teraz Rupert. Na pewno kojarzycie go z tego wątku: https://www.forum.swinkimorskie.eu/view ... =99&t=7305

Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 gru 2017, 14:47 przez Kabayyo, łącznie zmieniany 2 razy.
Anulka1602

Re: Gilbert i jego dziewczyny

Post autor: Anulka1602 »

Śliczne stadko :love: :buzki:
Pikabu

Post autor: Pikabu »

Jakie ślicznoty :buzki: będę czytać :)
Kabayyo

-Mame, mame patrz! Jestem królem tej miski!
Obrazek

-Spadaj Gilbert, to moje jedzenie!
Obrazek

-Okeeeey... Ach te kobiety...
Obrazek
Anulka1602

Cudowneeeee :buzki: :buzki: :buzki:
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Piękne :love: Będę czytać co u Was :D
Kabayyo

Kochani złe wieści :sadness: :sadness: :sadness:
W sobotę udaliśmy się do weterynarza, ponieważ Gilbert zaczął dziwnie charczeć. Dostał antybiotyk. W niedzielę brak poprawy. Wczoraj dołożono mu kolejne leki i zrobiono rentgen. Okazało się, że ma płyny w płucach, przesuniętą tchawicę oraz powiększone serduszko, oprócz tego jego układ immunologiczny nie działa prawidłowo. Dzisiaj Pani weterynarz powiedziała, że będzie robić wszystko co w jej mocy, ale musimy przygotować się na najgorsze... Jeśli do jutra ani trochę mu się nie poprawi, jedziemy do innego weterynarza. Zrobimy wszystko aby ocalić życie Gilberta!

Trzymajcie kciuki...

Obrazek
Anulka1602

Trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Z całych sił :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Ojej ledwo przeczytałam o pięknym stadku , a tu takie wieści. :sadness: Trzymam z całych sił :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”