Portos i Aramis chłopaki miziaki DS [Nowy dwór Gd]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
magmagpie

Portos i Aramis chłopaki miziaki DS [Nowy dwór Gd]

Post autor: magmagpie »

Portos i Aramis już raz byli wyadoptowani z SPSM ich stary wątek tutaj:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... os#p297816
Niestety osoba która je zaadoptowała, mimo serca - bo te niewątpliwie miała do świnek, była bardzo nieporadnym opiekunem, MAS była proszona o przycinanie pazurków, za każdą wizytą widziała brak sianka, brak świeżych warzyw, tanią karmę i coraz grubsze swinki. I tak było ostatnim razem, więc zapadła decyzja o odebraniu, bo mimo wyraźnej instrukcji w formularzu adopcyjnym, próśb i napomnień sytuacja trwała niezmiennie. Dotychczasowy opiekun naprawdę miał serce, ale swinki były zapasione (zbożowa karma) brak siana wprowadzał ryzyko zwyrodnienia zgryzu przez przerośnięte zeby, świnki były zatuczone (1,3kg sztuka) przez co niechętnie ruszały się. Po zbadaniu przez dr Judytę, w pierwszej kolejności odkryto bogate towarzystwo w futerku, jakieś 3 gatunki, więc nici z USG dopóki jest taki nadmiar pasażerów na gapę. Zęby na szczęście (pół nocy nie spałam) są ok, jakimś cudem nie trzeba było korygować nic.
Chłopaki teraz na nowo poznają smak siana, początkowo nie bardzo wiedziały co z tym robić, warzywa i świeża trawa to sensacja, ale jak to świnki, z ciekawości to by i odkurzacz zjadły gdy głodne
Jeśli chodzi o charakter, świnki pieszczochowate, bardzo spokojne i zrównoważone, na żywo jeszcze piękniejsze i lubią ludzi. 2 miziaki z którymi można oglądać film, po prostu lubią się wzajemnie i towarzystwo człowieka.

* Imię świnki- Aramis
* Wiek świnki- 3lata (lipiec 2017)
* Płeć -samczyk
* Numer adopcyjny -2297

* Imię świnki- Portos
* Wiek świnki- 3lata (lipiec 2017)
* Płeć -samczyk
* Numer adopcyjny -2296
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo.- ok. Nowego Dworu Gdańskiego- MAS
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- jw
*Informacje dot. diety- trawa,mlecz,seler naciowy,ogórek , sałata rzymska, siano, marchewka,jabłko,pomidor,arbuz,Cavia Nature.
* Stan adopcji DS

* Informacje dot. adopcji zwierzęcia – Tylko razem, tyle lat ze sobą są bardzo zżyci, jeden nawołuje za drugim
* Kontakt w sprawie adopcji: magmagpie, swinka.pomorskie@gmail.com
* informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: MAS
W przypadku adopcji 300km poza Nowy Dwór Gdański należy pamiętać, że swinkę można odebrać wyłącznie osobiście i należy liczyć się, że w razie niepowodzenia w łączeniu świnkę będzie trzeba odwieźć na miejsce .

Aramis:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Portos:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Świniaki mają żelazne zdrowie i dobre geny, bo ani im te wszoły zanadto nie dokuczały, ani zęby nie ucierpiały takiego braku siana, więc zapowiada się że mimo statecznego wieku swiniaki pożyją długo i zdrowo. Po prostu gdy ktoś szuka kompanów, by pooglądać w dobrym gronie tv, to to są świniaki idealne
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Edit: DS
Ostatnio zmieniony 15 sie 2017, 12:25 przez magmagpie, łącznie zmieniany 2 razy.
magmagpie

Re: Portos i Aramis chłopaki miziaki wolne [Nowy dwór Gd]

Z odwiedzin u Cioci MAS :)

Chłopaki na trawie i sianku zaczyają chudnąć, w siersci nic się nie rusza. Wyglądają domku i serca, są bardzo łagodne, trochę nieśmiałe, wystawione z klateczką na dwór (piękna pogoda) najpierw lekko przestraszone ale potem z przyjemnością przekąszały mleczykiem.
Widać, że im Dużego brak, a wyglądają te swoje piękne oczy intensywnie
piju

Post autor: piju »

Pamiętam ich wątek, mam nadzieję że tym razem się uda w 100%! Bo są naprawdę śliczni :fingerscrossed:
Bogusia

Post autor: Bogusia »

Witam serdecznie, jestem zainteresowana Tymi dwoma miziakami.Proszę o szczegóły jak się porozumieć. Pozdrawiam ☺
magmagpie

Re: Portos i Aramis chłopaki miziaki DS [Nowy dwór Gd]

To była szybka adopcja, przygotowany domek adopcyjny, zdecydowani adoptujący no i chłopaki mają już dom :102:
jak ja się cieszę, bo mi tych dwóch wspaniałych na sercu leżało, bo dom im się należał wspaniały, co nastąpiło
niech im się sianko i żarełko ściele obficie pod łapki i szczęście spływa na cały domek i kochających tych misiaczków :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Portos i Aramis chłopaki miziaki DS [Nowy dwór Gd]

Post autor: silje »

:jupi:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”