Świnki są zupełnie dzikie, widać, że nie miały nigdy kontaktu z człowiekiem- są przerażone absolutnie wszystkim co się wokół nich dzieje. Włożone do klatki udawały nieżywe..
Widziałam już sporo biednych świnek z różnych pseudohodowli, ale nad tymi dosłownie płakać mi się chciało.. Mam nadzieję, że szybko przekonają się do człowieka i odkryją, że świńskie życie może być dobre i wygodne. W swojej klatce mają hamak i tunelik, z których już nauczyły się korzystać.
Mała Sopka jest bardziej ciekawska- pierwsza wychodzi po jedzenie.
Dziewczyny do adopcji najchętniej razem, chyba, że okaże się, że jedna z nich jest w ciąży (lub obie, bo jest to niestety wysoce prawdopodobne, gdyż siedziały z samcem)- wtedy zobaczymy. Na razie czekamy.
Metryczka:
* Imię świnki- Marusia
* Wiek świnki- ok 3 miesiące (na 07.2017)
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 3486
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli
* Informacje dot. diety- Cavia Nature i wszystko, co śwince jeść wolno
* Stan adopcji- DS Wilczk z ok. Lubawy
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z córką Juką
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

* Imię świnki- Sopka
* Wiek świnki- ok 1 mies (na 07.2017)
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 3485
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli
* Informacje dot. diety- Cavia Nature oraz wszelka zielenina, którą świnkom jeść można;)
* Stan adopcji- DS panililona, Ostróda (20.05.2018)
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Marusią lub do innej samiczki. Możliwa też adopcja z jedną z córek Marusi (Łuną, Umką lub Juką)
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zaineresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy, chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie lub zapewni komfortowy i zaufany transport.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
Są to standardowe oczekiwania, jakie SPŚM ma wobec przyszłych opiekunów świnek. Zwierzę, które trafia do adopcji - ma za sobą ciężkie przejścia, jest wyciągnięte z fatalnych warunków, a bardzo często autentycznie uratowane od śmierci. Dlatego właśnie tak bardzo nam zależy, aby dom w którym zamieszka był pewny i bezpieczny.

Edit.
3.08.2017 Marusia urodziła 5 maluchów- 2 chłopaków i 3 dziewczynki.
Juka- nr.ad. 3604 DS Wilczk z ok. Lubawy
Łuna- nr ad. 3605 DS sophiee, Poznań
Umka- nr ad. 3606 DS Lusia123, Gdynia
Czuk - nr. ad. 3607
Hek - nr.ad. 3608
Ed. 27.08- chłopaki (Czuk i Hek) mają osobny wątek http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =99&t=7916
Metryczki i aktualne zdjęcia córek Marusi (na 18.09):
* imię świnki- Łuna
* wiek- ur 3.08.2017
* informacje dotyczące adopcji- do wydania najchętniej z mamą/siostrą/ciocią
* stan adopcji - DS sophiee, Poznań

* imię świnki- Juka
* wiek- ur 3.08.2017
* stan adopcji - rezerwacja dla Wilczk z ok. Lubawy

* imię świnki- Umka
* wiek- ur 3.08.2017