Z jakiego materiału zrobić domek?
Moderator: Pulpecja
Z jakiego materiału zrobić domek?
Od jakiegoś czasu planuje zrobić coś dla mojej świnki, a akurat posiadam jeansowe rękawy. Wymysliłam, że mogłabym zrobić coś w stylu domko-tunelu. Ale zastanawiam się czy gdyby świnka go pogryzła coś mogłoby jej się stać?
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Z jakiego materiału zrobić domek?
Materiału nie pogryzie Tylko weź pod uwagę, że świnie sikają tam gdzie śpią, więc trzeba co kilka dni prać. Nie wiem czy mokry jeans nie będzie mocno śmierdział :/ A może w środku dać polar, z jeans na zewnątrz? Na pewno mniej się będą włosy czepiały do niego
Czemu ma nie pogryźć?Mój Stefan[*] obgryzał materiał ze wszystkich legowisk itp
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Większość świnek nie ogryza swoich polarowych i szmatkowych mebelków i norek. Polar jest najlepszy, bo łatwo się pierze i nie namaka, nawet zasiusiany robi wrażenie suchego Oczywiście przez jakiś czas, potem trzeba uprać...
Najlepiej domek wykonać z materiału trwałego. Kiedys zrobiłem domek z kartonu dla moich pociech i tygodnia nie przetrwał... Teraz mają drewniany.
Moim zdaniem najlepszy materiał to plastik ze względu na trwałość. Z domowych dostępnym materiałów drewno, szybko i tanio można zrobić domek.
super pomysl z tymi pudelkami,
ale czasem nie trzeba jakos wejścia zabezpieczyć? jakas miekka pianka czy materialem? deskorolka elektryczna
ale czasem nie trzeba jakos wejścia zabezpieczyć? jakas miekka pianka czy materialem? deskorolka elektryczna
Ostatnio zmieniony 01 mar 2018, 10:24 przez swinkikazika, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Takie domki są bardzo niebezpieczne, gdy świnka położy się przy wejściu. Dostęp tlenu jest minimalny i wszystko w środku po prostu kiśnie.. Ostatnio nawet był o nich post na międzynarodowym Cavy Savvy
A od czego jest wiertło i wiertarka, żeby dorobić dziurki z każdej strony? Na moim zdjęciu tych dziurek po prostu nie widać, bo są z tyłu i po kilka w pokrywie.Bulletproof pisze:Takie domki są bardzo niebezpieczne, gdy świnka położy się przy wejściu. Dostęp tlenu jest minimalny i wszystko w środku po prostu kiśnie.. Ostatnio nawet był o nich post na międzynarodowym Cavy Savvy