Pulpet - już w nowym, wspaniałym domu!

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

sempreverde

Pulpet - już w nowym, wspaniałym domu!

Post autor: sempreverde »

Imię świnki: Pulpet
Wiek świnki: ok. roku
Płeć świnki: samiec
Adopcyjne numerki świnek: 1034
Miejscowość, w której przebywa zwierzę: Warszawa, u sempreverde
Historię zwierzęcia, przebyte choroby: Świnek został oddany z powodu licznych awantur z kolegą. Świnka bardzo zadbana, w poprzednim domu karmiona dobrą karmą, podawana była witamina C. Pulpet był ze mną na kontroli weterynaryjnej i chłopak to okaz zdrowia. Imię może być mylące, ale to ładny, duży i niezapasiony(!) samczyk.
Informacje dot. diety: Bardzo ładnie je wszystkie warzywa za wyjątkiem cukinii. Najlepszy jak dotąd okazał się ogórek.
Stan adopcji: zarezerwowany
Wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: Zdecydowanie Pulpecik potrzebuje towarzystwa innej świnki. Ze względu na swój dominujący charakter kolega musi być świnką uległą, chłopak również z przyjemnością zamieszka z dziewczyną po sterylizacji. Świnka w żadnym razie nie jest agresywna w stosunku do innych samców, po prostu Pulpet chciałby zdominować cały świat, a niektórzy świniomężczyźni nie życzą sobie takich zachowań - i stąd te awantury. Najlepiej byłoby, gdyby znalazł dom w Warszawie lub okolicach - wtedy mógłby się udać na występy gościnne i nie byłoby problemu z ewentualną niezgodnością charakterów.
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: mail: sempreverde@o2.pl lub PW na forum - zaglądam codziennie :)
Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: sama sobie wydałam, ku akceptacji innych

Teraz trochę informacji o tym niezwykłym kawalerze: prosiak jest jeszcze młodym świnkiem i ma bardzo dużo energii w sobie. Bardzo lubi chodzić na wybiegu i ogromnie ciągnie go do innych świnek. Jest towarzyski, bez problemu daje się brać na ręce - grzecznie siedzi na kolankach i można go głaskać i przytulać do woli - pod tym względem doskonale rozumie, czego się od niego oczekuje :D Nie sprawia problemów przy pielęgnacji, u weterynarza też był bardzo grzeczny. Je wszystko (oprócz cukinii, cukinia jest całkowicie niedobra), z dużym naciskiem na ogórka.

Pulpet ma lekko dłuższą sierść, nie jest typową gładkowłosą świnką. No i oczywiście jak na pięknego świnka przystało, sierść jest dłuższa na pupie i tworzy uroczy tren :)

A oto Pulpecik w całej swojej krasie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 sie 2013, 20:18 przez sempreverde, łącznie zmieniany 3 razy.
odeta89

Re: Pulpet - superświnek szuka swojego superczłowieka [Warsz

Post autor: odeta89 »

Bardzo, bardzo ładna świnka :D
Imię geniusz :lol:
Za dobry dom :pray:
sempreverde

Właśnie Pulpet poszedł do siebie, był u mnie na kolankowaniu. Warto dodać, że znamy się dwa dni - a po dziesięciu minutach chłopak wywalił kopytka i jego mina mówiła "głaszcz mnie więcej!". Bardzo luzacki świnek :)

Dodatkowe punkty przyznaję mu za to, że siedział (a raczej leżał) na mnie ponad godzinę i przez ten czas nie dostałam żadnego świnkowego "prezentu" - pełna kultura :D
koziol13

Post autor: koziol13 »

Witam

Bardzo ładny prosiaczek, mam tylko pytanie czy jest jeszcze stanu wolnego i czy była by możliwość próby połączenia Go z moim prosiakiem Ewookiem. Ewook od wczoraj siedzi sam i bardzo tęskni za swoim towarzyszem Wooki, który wybrał drogę przez tęczowy mostek :candle:

Ewook jest półtoraroczny, spokojny z poprzednim towarzyszem pół na pół dominowali obskakiwali się po równo. Chciałbym aby Pulpeet polubił się z Ewookiem. Ewook bardzo tęski za Wookim co bardzo jest smutne. Prosiaki były z adopcji ze starej Caviarnii od Pani Pauliny z W-wy a na wizycie adopcyjnej był JackDaniels. Proszę o info. Pozdrawiam Sylwek
sempreverde

Napisałam PW :)
sempreverde

Pulpet jedzie w czwartek do nowego kolegi! Proszę trzymać kciuki, żeby się chłopaki dogadali :jupi:
Wiktoria

Re: Pulpet - mamy rezerwację!

Post autor: Wiktoria »

Trzymamy mocno kciuki :jupi: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Asia909

Post autor: Asia909 »

Ale szybko poszedl :D trzymam kciuki!
koziol13

Post autor: koziol13 »

ja już trzymam :pray:
sempreverde

Każdy, kto kiedykolwiek powiedział, że śwince druga świnka do szczęścia nie jest potrzebna, powinien przyjść i zobaczyć Pulpeta. Pulpet mieszka obecnie w klatce szynszylówce, która ma dwie półki - na niższą już wskakuje, próbuje wskakiwać na wyższą (co mu się nigdy nie uda, z racji że jest świnką, a nie wiewióreczką), gryzie pręty i non stop nawołuje inne świnki. Próbuje się z tej klatki wydostać wszelkimi sposobami, żeby pójść "do tych innych świnek".

Jak brałam dziś na kolanka wszystkie świnki po kolei, a Pulpet wyczuł na mnie zapach innych prosiaków, to zaczął tak przeraźliwie kwiczeć i szukać "tych innych świnek", że aż mi się przykro zrobiło...

Wypuszczam go na wybiegi z moim Gofrem - nie odstępuje go ani na krok - jest niesamowity :)

Powiedziałam mu, że mu się szykuje superdom i superkolega, teraz musi tylko czekać!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”