Malibu... do zobaczenia

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
emgie

Malibu... do zobaczenia

Post autor: emgie »

Dziś rano odeszła moja kochana Malibu.
Nie wiem co sie stało. Kilka tygodni temu zachorowała, przestała jeść, przez dwa tygodnie codziennie odwiedzałyśmy weterynarza i wydawało sie, że wszystko juz jest dobrze. Od dwóch tygodni Białasek wydawał się zdrowy. Dziś rano odeszła - tak bardzo żałuję, że nie było mnie przy niej. byłam w domu, ale nie spodziewałam się, że moja Perełka odejdzie i byłam zajęta swoimi sprawami. Boli mnie świadomość tego, ze mogłam być przy niej w ostatnich chwilach, a zajmowałam sie zwykłymi pierdołami.
Mam w sercu taką pustkę, której nie da sie opisać słowami. Kopanie grobu dla najlepszego przyjaciela jest najgorszą rzeczą, jaka może spotkać człowieka. Cały czas miałam nadzieję, że sie obudzi... A musialam ją zostawić samą, zakopaną w ziemi. To tak cholernie boli, ze mam ochotę krzyczeć. Już tak bardzo za nia tęsknię i nie mogę zrozumieć, ze jej nie ma. Przeciez powinna tu być, wystawiać główkę do głaskania, wtulać sie we mnie i piszczeć, domagajac sie jedzenia.
niestety wątek Malibu został na starym forum. Prosiaczka ktoś wyrzucił zagrzybionego na dwór, trafiła do schroniska a stamtąd do mnie. Była ze mna od czerwca zesłego roku. I była największym pieszczochem jakiego znałam. To właśnie ona uwielbiała ze mna leżeć, wtulała sie we mnie i najchętniej każdą minutę spędziłaby ze mną. Była tak bardzo kochaną świnką, że teraz nie wiem, jak sobie bez niej poradzę. jest na świecie taki ból nie do opisania... ja właśnie odczuwam go tysiackroć mocniej. Tak bardzo jej potrzebuję...
Proszę, pomódlcie sie za mojego maluszka albo zapalcie dla niej świeczkę, żeby bez trudu znalazła drogę za tęczowy most i spokojna czekała tam na mnie, aż znowu będę mogla ją wygłaskać...

Obrazek
Asia909

Re: Malibu... do zobaczenia

Post autor: Asia909 »

Trzymaj sie! Moj Kubus tez biega juz za TM :( Kiedys jeszcze ich spotkamy! [*] :candle:
emgie

Asia909 mam nadzieję. tak bardzo boli myśl, że juz nigdy jej nie zobaczę i nie będę mogła przytulic. Oby Tęczowy Most okazał się prawdą...
Awatar użytkownika
ognista koza
Miejscowość: Poznań/Łódź
Kontakt:

Post autor: ognista koza »

Dla Malibu :swieca:
Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury

Pociąg do moich chłopców
Obrazek
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: DanBea »

Bardzo Ci współczuję, wiem co czujesz aż za dobrze :cry:
Malibu dzięki Tobie znalazła kochający dom, nie mogła trafić lepiej. Czytając to co napisałaś, czułam łzy w oczach, tym bardziej, że ostatnio sama pożegnałam moje kuleczki, więc wiem jak boli strata ukochanego prosiaczka :cry:
Trzymaj się :pocieszacz:
Malibu :swieca: :cry:
Obrazek
Asia909

Post autor: Asia909 »

Podobno jesli sie bardzo kochalo jakies zwierzatko to po smierci bedziemy razem z nim... tak mi mowili.
Awatar użytkownika
Beth
Miejscowość: Rybnik
Kontakt:

Post autor: Beth »

:candle: :(
Aktualizacja WPA
Obrazek
Piszczałka

Post autor: Piszczałka »

Dla Malibu :swieca:
emgie, nie martw się . Na pewno świetnie się nią opiekowałaś . Każdy ma czasem takie głupie i niepotrzebne wątpliwości . Trzymaj się :pocieszacz:
emgie

Dziękuję Wam za wszystkie serdeczne słowa. mam nadzieję, że Malibu była u mnie szczęśliwa i nie cierpiała przed śmiercia. To tak cholernie boli, że nie da sie tego opisać. Muszę się pozbierać, bo mam jeszcze dwa wspaniałe prosiaki, ale nie da sie ukryć, że to właśnie Bialasek był moim najlepszym przyjacielem.
To takie niesprawiedliwe. Byłoby mi łatwiej, gdyby Perełka była juz staruszką, ale ona miała dopiero dwa lata. Chyba nigdy nie pozbędę sie myśli, że mogłam zrobić coś więcej...
Dziękuje jeszcze raz za wszystkie ciepłe słowa, są mi teraz bardzo potrzebne.
hastianna

Post autor: hastianna »

:swieca:
Zapłacz kiedy odejdzie,

uroń łzę jedną i drugą,

i - przestań

nim słońce wzejdzie,

bo on nie odszedł na długo.

Potem rozglądnij się wkoło

ale nie w górę patrz nisko

i - może wystarczy zawołać,