Już nie ma naszego Złodzieja-Stefcik

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Chocolate Monster

Już nie ma naszego Złodzieja-Stefcik

Post autor: Chocolate Monster »

Witajcie!
Dziś są 2 urodziny mojego Mysia,więc oto i prezent
Poznajcie historię mojego maleństwa :love: :
Zamarzyło się mieć świnkę morską.Mama zgodziła się,a pani w sklepie opowiedziała jak zajmować się warchlaczkiem (Choć teraz,przy mojej wiedzy,zauważyłam ,że 80% tego co mówiła było nie zgodne z prawdą)
Zostało mi tylko wybrać prośka,Pani w sklepie zaproponowała rozetkę,bo jest milutka.Od razu wybrałam Stefcia.
Początki były trudne-klatka po chomiku i jego karma,później dostałam większą klatkę a Proś zajadał karmę z ziarnami (Do dziś tego żałuję ;-;).Po kilku miesiącach zakupiłam 10 kg karmy Versele Laga i zrezygnowałam z niezdrowych smakołyków aż teraz mój Stefuś zajada VL CN i Beaphara a mieszka w 80-tce(Prawdopodobnie już niedługo sobie w niej pomieszka :yahoo: ).
W grudniu 2014 odkryłam też SPŚM
Dni mijały,Stefan coraz bardziej mi ufał,a po raz pierwszy udowodnił mi to podczas kąpieli gdy od razu po wyjściu z wanny podbiegł do mnie i przytulił się.

Obrazek

Arbuzowa sesja zdjęciowa

Obrazek

A czo to mameł robi?

Obrazek

Co się paczysz matka?

Obrazek

Dumna poza

Obrazek

Mizianko na śniadanko :love:

Pragnę mieć drugą świnkę,lecz rodzice się nie zgadzają,więc muszę sobie pomarzyć :(
Ale Stef ma trochę nie-świnkowego kumpla:

Obrazek

Hugo ma ma już 12 lat i prawie 3 miesiące ;)

Aha jeszcze jedno:Gdy Mysio będzie chciał coś napisać użyłe pochyłej czcionki
Dnia 24.08 nasz Stef nas opuścił
Ostatnio zmieniony 24 sie 2016, 17:15 przez Chocolate Monster, łącznie zmieniany 4 razy.
Lizaczek

Re: Złodziej ogórka-Stefan

Post autor: Lizaczek »

Śliczny proś :love: :buzki:
Co do zgadzania się i rodziców, to mam ten sam probkem- problemy z regularnym wybiegiem, akcesoriami itd, itd... :roll:
Ostatnio zmieniony 13 sie 2016, 23:52 przez Lizaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
loriain

Post autor: loriain »

Przystojny pan proś :love: szkoda, że sam mieszka, nie da się rodziców jakoś przekonać ze to zwierzątka stadne?
Chocolate Monster

Lizaczek pisze:Śliczny proś :love: :buzki:
Co do zgłaszania się i rodziców, to mam ten sam probkem- problemy z regularnym wybiegiem, akcesoriami itd, itd... :roll:
Dziękuje bardzo ^^
Eh..chyba wszyscy rodzice tacy są :(
loriain pisze:Przystojny pan proś :love: szkoda, że sam mieszka, nie da się rodziców jakoś przekonać ze to zwierzątka stadne?
Również dziękuje^^
Niestety moi rodzice boją się,że świnki się nie polubią i mówią,że Stef już się przyzwyczaił do braku towarzystwa..
Tu-Tu

Post autor: Tu-Tu »

Witamy Złodzieja :D
I sto lat :prezent: i kilo trawy też 100 :lol:
Faktycznie szkoda,że nie ma towarzystwa,ale najważniejsze jest to,by miał świetną opiekunkę :)
loriain

Chocolate Monster pisze: Niestety moi rodzice boją się,że świnki się nie polubią i mówią,że Stef już się przyzwyczaił do braku towarzystwa..
A jakby tak znaleźć kolegę do adopcji w Krakowie żeby chłopcy mogli się na spokojnie poznać i jakby co to zawsze można oddać. ..
Chocolate Monster

Nie chcą o tym słyszeć :cry: ...
Tak czy siak w Krakowie chyba nie ma żadnego smczyka :(
loriain

Chocolate Monster pisze:Nie chcą o tym słyszeć :cry: ...
Tak czy siak w Krakowie chyba nie ma żadnego smczyka :(
szkoda :( ale najważniejsze że mały jest kochany :love:
Lusia123

Post autor: Lusia123 »

Nie wiem jak z innymi świnkami ,ale Lusia się do niej przyzwyczaiła (ed. Mówię tu o samotności ). Toleruje Pusie dopóki nie wejdzie jej w drogę.
Ja domowników przekonywałam od roku. Przy zakupie 1 świnki zastanawiałam się od razu nad dwoma ,ale chciałam je poznać więc sama Lusia rządziła 80-ką. Każdego da się przekonać to kwestia czasu i argumentów.
loriain

Sprawa jest prostsza ja się samemu świnie finansuje. Jak się jest na czyimś utrzymaniu niestety już nie ma lekko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”