-imiona świnek :Kleopatra i Nefretete
- wiek świnek - 4 miesiące (stan na 10 sierpnia 2016) - świnki urodzone 12 kwietnia 2016r.
- płeć świnek - samiczki
- adopcyjne nr świnek- Kleopatra 2898; Nefretete 2899
- miejscowość, w której przebywają zwierzęta, oraz u kogo - Mińsk Mazowiecki, Gaja
- historia zwierząt - świnki to siostry, zostały przekazane pod opiekę SPŚM przez P. Martę, która wcześniej uratowała ze złych warunków ciężarną samiczkę, ich matkę ( już ma DS ); jako że Pani sama prowadzi DT dla kotów, nie mogła dalej zajmować się świnkami - dziękujemy za zaangażowanie
- stan zdrowia- po przeglądzie u weterynarza - zdrowiutkie
- informacje dot. diety - karma CN; tradycyjnie sianko, większość dozwolonych warzyw i owoców, suszki i świeża zieleninka, czyli trawka, babka, mniszek, koniczynka
- stan adopcji: w DS u Państwa z Warszawy
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji -do adopcji tylko i wyłącznie razem; możliwy bezproblemowy transport świnek do Warszawy
- kontakt do osoby, u której przebywają zwierzęta -mail: gajadtmm@gmail.com; PW Gaja; tel. 690-248-213;
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja

Kleopatra

Nefretete

Świnki są piękne - zdjęcia nie oddają ich urody. Kleopatra ma śliczne, długie włosy ( fotki były robione na szybko, a przed nami jeszcze kąpiel - fryzura Kleo na pewno będzie prezentować się jeszcze lepiej ). Nefretete ma włos zdecydowanie krótszy niż siostra, ale jednak odrobinę dłuższy niż u świnek gładkowłosych, puszysty i przez to odrobinę kojarzy mi się z rasą teddy, choć może w odbiorze nie jest tak "szorstka". Panny są u mnie dopiero od 3 dni, dopiero się poznajemy. Są pełne uroku, ale będą wymagały dużo cierpliwości i miłości, bo obecnie niezbyt chętnie obcują z człowiekiem. Bardziej śmiała jest Kleopatra, natomiast Nefre to wielki tchórz.
Na koniec zdjęcie świnek jeszcze w domu u P. Marty

Adopcja na zasadach SPŚM, obowiązuje wizyta przed adopcyjna.
Dom Tymczasowy – jako osoba najlepiej znająca świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzega sobie prawo do wyboru przyszłego domu oraz odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uzna, że nie spełnili oni podstawowych wymagań.