Witam,
Parę miesięcy temu zakupiłem samczyka świnki rozetki. Nie jest jeszcze do końca oswojony, ale wygląda na bardzo samotnego. Myślałem o jakimś towarzystwie dla niego, jednak nie wiem, czy klatka nie jest za mała. Ma ona wymiary 50x80cm. Jest w niej dosyć dużo miejsca, a Henryk (bo tak się nazywa) czuje się swobodnie. Znajoma mówiła, że ma już dwie świnki, które żyją szczęśliwie w mniejszej klatce. Czytałem wiele o dodatkowych świnkach morskich i wiem, z czym to się wiąże. Chodzi mi tutaj jednak o lokum. Czy klatka jest wystarczająca, czy też potrzeba większej? Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dzięki!
Klatka dla dwóch świnek
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Klatka dla dwóch świnek
Na dziale "Świnkowe mieszkanie" jest wszystko dokładnie opisane. Klatka jaką masz to minimum dla 1 świnki, ale jak wiemy świnki to zwierzątka stadne i kolega jest obowiązkowy Do tego polecam zajrzeć do działu "Adpocje" masz tam ogromny wybór zdrowych, ślicznych samców i do tego nie musisz się martwić transportem i jak się prośki nie dogadają to zawsze możesz bez problemu go zwrócić
Dla 2 świnek minimum to klatka 100cm, nie wyobrażam sobie mieszkania w mniejszej i na moje oko to męczenie tych zwierzątek Ja mam dla 2 dorosłych już samiczek klatki łączone 100+160cm i nadal byłabym w stanie dać im więcej xd
Dla 2 świnek minimum to klatka 100cm, nie wyobrażam sobie mieszkania w mniejszej i na moje oko to męczenie tych zwierzątek Ja mam dla 2 dorosłych już samiczek klatki łączone 100+160cm i nadal byłabym w stanie dać im więcej xd