Klatka dla dwóch świnek

ODPOWIEDZ
Juszczuk30

Klatka dla dwóch świnek

Post autor: Juszczuk30 »

Witam,
Parę miesięcy temu zakupiłem samczyka świnki rozetki. Nie jest jeszcze do końca oswojony, ale wygląda na bardzo samotnego. Myślałem o jakimś towarzystwie dla niego, jednak nie wiem, czy klatka nie jest za mała. Ma ona wymiary 50x80cm. Jest w niej dosyć dużo miejsca, a Henryk (bo tak się nazywa) czuje się swobodnie. Znajoma mówiła, że ma już dwie świnki, które żyją szczęśliwie w mniejszej klatce. Czytałem wiele o dodatkowych świnkach morskich i wiem, z czym to się wiąże. Chodzi mi tutaj jednak o lokum. Czy klatka jest wystarczająca, czy też potrzeba większej? Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dzięki!
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Klatka dla dwóch świnek

Post autor: Bulletproof »

Na dziale "Świnkowe mieszkanie" jest wszystko dokładnie opisane. Klatka jaką masz to minimum dla 1 świnki, ale jak wiemy świnki to zwierzątka stadne i kolega jest obowiązkowy ;) Do tego polecam zajrzeć do działu "Adpocje" masz tam ogromny wybór zdrowych, ślicznych samców i do tego nie musisz się martwić transportem i jak się prośki nie dogadają to zawsze możesz bez problemu go zwrócić :)
Dla 2 świnek minimum to klatka 100cm, nie wyobrażam sobie mieszkania w mniejszej i na moje oko to męczenie tych zwierzątek :cry: Ja mam dla 2 dorosłych już samiczek klatki łączone 100+160cm i nadal byłabym w stanie dać im więcej xd
Juszczuk30

Re: Klatka dla dwóch świnek

Post autor: Juszczuk30 »

Bardzo dziękuję.
Zastanowię się nad większą klatką. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie świnek morskich”