Lizanie ręki

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Fredzik

Lizanie ręki

Post autor: Fredzik »

Moja świnka (Adoptowany Atos),jak ją wyjmę z klatki na kolankowanie, zawsze liże mi rękę, czasem też lekko podgryza. Gdzieś przeczytałam, ze może jej brakować jakiś minerałów. Je sianko i owies (od p. Roberta) i karmę VL Complete i codziennie coś zielonego (paprykę, natkę, ogórek itp.).
Czy to lizanie to okazywanie przywiązania :) , próbowanie, czy nie jestem jakimś smakołykiem :lol: , czy faktycznie brak minerałów :? (jeśli tak, to jakich i gdzie je znaleźć). Sierść ma ładną.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Lizanie ręki

Post autor: kimera »

Myślę, że to oznaka sympatii. Moje niektóre świnki bardzo lubią mnie lizać i skubać, inne wcale tego nie robią.
Fredzik

Post autor: Fredzik »

No to fajnie,dzięki. :)
geohound
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: geohound »

Mnie świnia liże ZAWSZE, bez przerwy i bez wyjątków. Pozwalam mu tak długo, aż zaczyna dziabać (średnio kilkanaście sekund). Nie wiem... jak lubi to niech liże, nie zabronię mu :D
bafeczka

Post autor: bafeczka »

Podlaczam się Pod wątek. Moje maleństwo jest jeszcze mocno wystraszone, ale staram się wyjmować go delikatnie z klatki. Jest u mnie od kilku dni. Do tej pory siadal tam gdzie go postawiłam I tak sobie siedział w bezruchu. Dzisiaj wszedł mi na dłoń cichutko popiskujac i zaczął lizać i podgryzać mi opuszki palców. I nie wiem czy to postęp czy aż tak mnie prosił o powrót do klatki.

Chyba zwariowalam Ale noszę się z zamiarem sprawienia mu towarzystwa. Póki co maluchy musiałyby być w klatce 70x40. Później pomyślę o większej. Na moich 20m2 to nie lada wyczyn bo jest jeszcze cora na stanie; )
Alex

Post autor: Alex »

Jak swinka bedzie miala towarzystwo drugiej swinki to sie szybciej oswoi i bedzie zywsza w klatce i poza nia :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”