Maluszek (Lars) odszedł..

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Lusii
Miejscowość: Szczecin
Kontakt:

Maluszek (Lars) odszedł..

Post autor: Lusii »

Dzisiaj w nocy koło godziny 3 odszedł mój Maluszek (Lars). Do końca wtulał się we mnie i cichutko odszedł.. :cry:

Kilka miesięcy temu zachorował, przestał jeść.. długo walczyliśmy z lekarzami, aby wykryć co mu dolega – pełno wszelakich badań, prześwietleń i leków – okazało się, że to ropień, na początku nie widoczny, zęby wyglądały wzorowo, żadnych obrzęków..do czasu, gdy musieliśmy usunąć jego prawą gałkę bo ropień ją rozsadził i nie dało się jej uratować plus górne prawe trzonowce też do usunięcia...ale wszystko się ładnie zagoiło, sierść zarosła. Wszystko szło ku dobremu.. coraz rzadsze wizyty u lekarza, koniec antybiotyku, zaczął pomału nabierać na masie – bo na początku strasznie spadł na wadze - mega apetyt, wariacje z Kudłaczem (Orkim).. do czasu aż na dniach strasznie zaczęła spadać mu masa, słaby apetyt, zmizerniał, zrobił się osowiały..
..wizyta u lekarza – kiepsko z nim.. prawdopodobnie trzustka przestaje działać i nie przyswaja już jedzenia – ale walczymy.. dajemy mu szanse – kolejny antybiotyk, bomba witaminowa w formie kroplówki, musi się udać..
..niestety Maluszek nie wytrzymał już tego, nie miał siły już walczyć i w nocy odszedł wtulając się do ostatniej chwili.. :cry: :sadness:

..przez całą chorobę czuwała nad nami Aga (paprykarz) – Aga jeszcze raz dziękuję, że byłaś i zawsze można na Ciebie liczyć
Luna_Luna
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Maluszek (Lars) odszedł..

Post autor: Luna_Luna »

:candle:
Gabi
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Gabi »

:swieca:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Alu - nie masz a co dziękować.
Bardzo mi przykro, że Maluszek odszedł. Ryczałam jak za własnym prosiakiem. Dopiero co sama straciłam własnego białaska. Tak dzielnie walczyliście oboje. Miał cudowne życie. Ehh mam wrażenie, że dopiero co byłam u Ciebie na WPA. Pamiętam jak czekałaś na chłopców, jaki kawał drogi przebyli do Szczecina.

Żegnaj Larsiu :sadness: Światełko na drogę :candle:
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Dla Larsika :candle:
zagli

Post autor: zagli »

ANYA

Post autor: ANYA »

Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Pamiętam go z Adopcji. Za szybko to się dzieje..
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Ameba
Miejscowość: okolice Gliwic
Kontakt:

Post autor: Ameba »