Trzecia do sióstr?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Trzecia do sióstr?

Post autor: Bulletproof »

Obecnie mam 2 świnki, zupełnie inne pod względem charakteru, ale zachowują się jak siostry, są razem od urodzenia (2,5 roku) i nigdy nie było żadnej kłótni, mimo że Tequilla uwielbia biegać skakać, przewracać wszystko- Malibu uwielbia... spać, leżeć i jeść :D Ale jak przychodzi do jakiejś strasznej sytuacji (weterynarz, pazurki) to Quilka chowa łeb pod Malibu, która zachowuje się jak jej starsza siostra i stara się ją chronić :love:

Ogólnie miłość i zgoda.

Ale teraz pojawiła się sytuacja, gdzie mogę wziąć trzecią świnkę. Młodą samiczkę.
Mam klatkę 100 + 145, łączone.

Czy warto wziąć tą trzecią? Wiem, że "nie sprawdzę póki nie spróbuję", ale czy to w ogóle dobry pomysł? Teren jest naprawdę spory, ale gdy są 2 dziewczynki, które zawsze żyły razem i 1, która nigdy nikogo nie miała.. Czy to ma prawo wypalić? :/
Awatar użytkownika
Marikaaa
Miejscowość: Piaseczno/W-wa
Kontakt:

Re: Trzecia do sióstr?

Post autor: Marikaaa »

Jasne, że może wypalić. :) Są takie stadka i większe żyjące zgodnie. Tyle miejsca do biegania. Super! 8-) Jeśli nie trafi się jakaś wyjątkowa wredota to się dogadają. Tak, musisz spróbować, przecież ty też nie każdą koleżankę widziałbyś jako swoją współlokatorkę ;) Ja mam samce i trzeciego dołączyłam bez problemu, dopiero z czwartym nie poszło... :roll:
Teraz: Florek od 22.07.2015 + Zdzisio od 22.10.2018
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805 :)
Dawniej: Czarnulka, Mała, Naleśnik, Nicek, Orzeszek, Wicherek
Raftylka

Re: Trzecia do sióstr?

Post autor: Raftylka »

Myślę, że Cynka będzie idealna do takiego stadka:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie świnek morskich”