- imię świnki: Emilia
- wiek świnki: ponad pół roku
- płeć świnki: samiczka
- adopcyjne numerki świnek: 2412
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Chrumka Warszawa
- historię zwierzęcia, przebyte choroby: Emi trafiła do mnie zaświerzbiona i zaciążona. Urodziła jednego maluszka. Obecnie zdrowa. Wymaga tylko podtuczenia

- informacje dot. diety: pochłania prawie wszystko w tempie błyskawicznym. Nie przepada za burakiem i marchewką. Z karmy Cavię Nature, mieszanki JR Farm i zioła.
- stan adopcji: pojechała do DS

- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji tylko i wyłącznie do innej samiczki
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW Chrumka
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku-sama sobie wydałam

Emilia jest raczej dość kontaktowa. Nie lubi wyciągania z klatki ale jak już wyjdzie to zwiedza wszystko z zainteresowaniem. Na kolanach nie usiedzi. Jak się rozciągnie to wygląda jak wąż, taka długa i chuda. Trzeba ją podtuczyć ponieważ jest bardzo "długą" świnką a waży zaledwie 730 g. Nie wiem jak zachowuje się w stosunku do innych samic. W klatce notorycznie uprawia popkorning

- imię świnki: Ryszard
- wiek świnki: urodzony 2 listopada 2015 r.
- płeć świnki: samiec
- adopcyjne numerki świnek: 2521
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Bielsko-Biała u joasior
- historię zwierzęcia, przebyte choroby: Urodził się u mnie jako jedynak. Ma niecały miesiąc a waży prawie 300 g.
- informacje dot. diety: Ogólnie nie wybrzydza. Podobnie jak mamusia nie przepada za burakiem i marchewką. Z karmy zjada Cavię Nature, mieszanki JR Farm i zioła.
- stan adopcji: WOLNY
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji tylko i wyłącznie do innego samca
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - joasior1979@interia.pl
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku-sama sobie wydałam

Rychu jest bardzo nieśmiały. Po wyjęciu z klatki ucieka, a jak widzi, że nic z tego to zastyga w bezruchu Myślę, że jak trafi do nowego DS, który poświęci mu więcej czasu to szybko się oswoi. Podobnie jak mamusia lubi popkorning w klatce. Niestety jest trochę smutny po oddzieleniu od mamusi mimo iż klatki stoją obok siebie.
Emilka:

Rysio:

I razem: