Watson, piękny rozetek [POZNAŃ] - wolny

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

patic6

Watson, piękny rozetek [POZNAŃ] - wolny

Post autor: patic6 »

Pierwszy post powinien zawierać następujące informacje:
- imię świnki: Watson
- wiek świnki: około 2 lata
- płeć świnki: samczyk
- adopcyjne numerki świnek: 181
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo: Poznań, patic6
- historię zwierzęcia, przebyte choroby:
Będzie długo.
Watsona wzięłam na DT 2 lata temu jako podrostka i bardzo szybko znalazł nowy dom. Kontakt z czasem rozluźnił się, ale dostawałam zdjęcia świnki i informacje o niej. Aż pewnego dnia od wspólnych znajomych dowiedziałam się, że... Watson został tatą :shock: Jako że rozmnożenie świnki stanowi jawne naruszenie umowy adopcyjnej, świnkę musiałam odebrać. Po odsadzeniu od matki i młodych siedział w starej klatce dla ptaków (!), a dotychczasowi właściciele kombinowali gdzie by go wydać, bo już zrobił swoje, a klatka zaczęła zawadzać w pokoju... To przykład, jak bardzo można się pomylić w ocenie człowieka, nawet po zrobieniu wizyty przedadopcyjnej, nawet przy regularnym kontakcie z nowym domem świnki. Czuję się w obowiązku dopilnować osobiście, żeby kolejny dom Watsona był najlepszym, najbardziej kochającym jaki można zapewnić śwince, i żeby mógł tam pozostać już do końca swoich dni.
- informacje dot. diety: na razie niewiele je - siano, ogórki, suchą karmę (raczej dostawał taką gorszą, wybiera z karmy ziarna)
- stan adopcji: wolny
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: świnka agresywna w stosunku do samców - do adopcji solo lub do samiczki po sterylizacji
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: patic6@gmail.com,

Na tych zdjęciach ma około roku. Teraz jest tak samo piękny, tylko ciut szerszy ;)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Roksi147

Re: Watson, piękny rozetek [POZNAŃ] - wolny

Post autor: Roksi147 »

Ku przestrodze :sadness: .Ale okropną historię ma bidulek.A gdzie zdjęcia są :photo: .
Monique

Post autor: Monique »

Co za ludzie...
zagli

Post autor: zagli »

Oj :( Dobrze, że go odebrałaś! No niestety... ludzie są beznadziejni :?
Vedette

Post autor: Vedette »

Przykra sprawa, naprawdę. Szkoda, że Wotson tak skończył. W sumie to dobrze, ze się o nim dowiedziałaś i go odebrałaś. Nie rozumiem, po co ktoś bierze świnkę i ją rozmnaża, wiedząc o adopcji? Jak ktoś chciał więcej świnek mógł adoptować kolejną a nie rozmnażać. Może trzebaby było tak jak w schroniskach robią, przed adopcją kastrować i sterylizować świnki, ale to też chyba nie rozwiązanie prawda.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Wtedy adopcje musiałyby być płatne a zresztą nie każda świnka przeżyłaby taki zabieg :sadness: Szkoda Watsona :sadness: Ale teraz będzie miał już tylko lepiej :fingerscrossed:
Obrazek
Vedette

Post autor: Vedette »

Musi mieć. :) :fingerscrossed:
Różyczka94

Post autor: Różyczka94 »

Chorzy ludzie... Jak tak można ;/ a co z małymi świnkami ?
patic6

Post autor: patic6 »

Historia o tyle przykra, że Watson wydawał się ich oczkiem w głowie - nauczył się przychodzić na zawołanie, miał cały pokój do dyspozycji przez większość dnia (co widać na zdjęciach), wybieg na ogródku. I nagle się znudził. Tak po prostu. Bo małe świneczki są fajniejsze :| Dla głupiego kaprysu przyczynił się do powiększania rzeszy świnek, którym prawdopodobnie kiedyś trzeba będzie poszukać domu...

Różyczko, młode to dwie samiczki, więc pewnie zostaną z matką. Nie wiem jak długo będą się nimi cieszyć i nie mam na to wpływu. Watsona odzyskałam na podstawie umowy adopcyjnej, ale nie mam takiego prawa co do maluchów, w świetle prawa mogą z nimi zrobić co chcą...

Koniec smutania - Świnior się ożywił, dużo gada, podchodzi do ludzia i chętnie by pozwiedzał mieszkanie ;) W pierwszym poście wrzuciłam kilka starych zdjęć, może jutro uda mi się cyknąć jakieś świeże.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Jaki śliczny misiaczek :love: Ale w misce karma nie najlepszej jakości :sadness: Nic dziwnego, że u Ciebie nie chce jeść lepszej karmy :sadness:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”