11-miesięczny dzikusek - młodszy czy starszy kolega??

ODPOWIEDZ
EveAnn
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

11-miesięczny dzikusek - młodszy czy starszy kolega??

Post autor: EveAnn »

Witam,
chciałabym się poradzić w następującej kwestii:
Mój 11-miesięczny Cwaniaczek jest, jak to ładnie określiła nasza vet, strasznym niedotykalskim dzikuskiem. Nie lubi wychodzić z klatki, nie lubi być głaskany, nie lubi być brany na kolanka .... najchętniej całe dnie spędzałby w swojej klatce, wylegując się na hamaku lub półce, a dla rozrywki gryząc swoją Panią po palcach.
Od jakiegoś czasu myślę o tym, by powiększyć swoją świńską rodzinę o kolejnego chłopaka....i tutaj pojawia się mój dylemat.....po przeczytaniu forum nie wiem już sama .... czy dla takiego dzikuska lepszy byłby młodszy czy starszy kolega?? Obawiam się, iż przy takim charakterze, w trakcie łączenia, młodego może zaszczuć.
A może lepiej mu będzie, gdy pozostanie sam??
Nie mam niestety dużego doświadczenia z wychowywaniem prosiaków, dlatego byłabym wdzięczna za każdą radę.
Beza

Re: 11-miesięczny dzikusek - młodszy czy starszy kolega??

Post autor: Beza »

Najlepiej poradź się weterynarza. On się na tym zna. Ja proponuję Ci, żebyś wzięła świnkę w wieku tego dzikuska lub trochę starsza, ale nie za dużo. Tylko radzę Ci, abyś najpierw nie łączyła obu świnek w jednej klatce. Czemu? Bo jeżeli Cwaniaczek tak się zachowuję, to może zdarzyć się tak, że wkurzy się o swoje terytorium, które kocha. zaatakować tą drugą świnkę morską. :( Lecz jeśli marzysz o prosiaczku, który kocha przytulaski, to radzę Ci, adoptuj sobie drugiego koleżkę. :świnka1: :świnka1: :świnka1:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie świnek morskich”