Śnieżek (adopcja wstrzymana) i Białek (rez. olam)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
axxk

Śnieżek (adopcja wstrzymana) i Białek (rez. olam)

Post autor: axxk »

- imię świnki – Białek ( to ten z czarnymi uszkami i łapkami)
- wiek świnki - ok. 2-3 miesiące
- płeć świnki - samiec
- adopcyjne numerek świnki - 952
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo –axxk Tomaszów Lubelski, południowo-wschodnia Polska - zamojszczyzna
- historię zwierzęcia, przebyte choroby - świnka z laboratorium, zasadniczo zdrowa, od tygodnia walczymy z urazem oczka ale wszystko ładnie sie goi. pochodzi z partii labków z 12 czerwca
- informacje dot. diety – jedzą wszystko i w dużych ilościach. Poznają warzywa i zieleninki
- stan adopcji - zwierzak wolny, do adopcji po kwarantannie, podrośnięciu i zyskaniu prawidłowej wagi
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samczyka
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę –PW axxk , tigana@op.pl
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja sama

- imię świnki – Śnieżek ( ten bielszy)
- wiek świnki - ok. 2-3 miesiące
- płeć świnki - samiec
- adopcyjne numerek świnki - 953
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo –axxk Tomaszów Lubelski, południowo-wschodnia Polska - zamojszczyzna
- historię zwierzęcia, przebyte choroby - świnka z laboratorium, zasadniczo zdrowa, pochodzi z partii labków z 12 czerwca: http://www.forum.swinkimorskie.eu/forum ... 84&t=13881
- informacje dot. diety – jedzą wszystko i w dużych ilościach. Poznają warzywa i zieleninki
- stan adopcji - zwierzak wolny, do adopcji po kwarantannie, podrośnięciu i zyskaniu prawidłowej wagi
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samczyka
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę –PW axxk , tigana@op.pl
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja sama

Dużo rozmawiają między sobą, terkoczą, kręcą zadkami, podszczypują się niegroźnie i przeganiają po klatce. Od 2 dni hormony buzują i chłopcy staraja sie ustalic pozycje w stadzie.
Obrazek

Białek:
28.06 - 309 g,
25.08 - 632 g
13.10 - 782 g
9.11 - 897 g
Śnieżek:
28.06 - 281 g, 06.07 - 355 g
25.08 - 650 g
13.10 - 787 g
9.11 - 851 g
Ostatnio zmieniony 20 sie 2013, 14:20 przez axxk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Re: Dwaj śnieżnobiali przystojniacy (zamojszczyzna)

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Białasy rządzą! :D
:mrgreen:
Obrazek
zagli

Post autor: zagli »

Kciuki chłopaki :) :) :)
axxk

Moge wszem i wobec zakomunikować, ze chlopcy są już pięknie oswojeni. Wiedzą, ze czlowiek to pożyteczne stworzenie :)) jak slyszą mnie na schodach wydzieraja sie baaardzo. straszne z nich słodziaki.
Apetytymaja wieeelkie, siana na nadązam dokladac, sa u mnie od 2 tygodni i przez ten czas mocno przytyli i yrośli. Boczki pieknie sie zaokrąglaja.
HMMM na początku pisałam, że Śniezek to taka powolna, spokojna ciapa. I tutaj musze sprosotwać, chlopak pokazuje co potrafi, to on bryka rozrabia, podgryza ciagle Białka. Chłopaki ciągle się przekomarzają podszczypuja, przeganiają. Ale nie dochodzi między nimi do żadnych poważniejszych sprzeczek.
Ważenie chłopców za 2-3 dni, na chwile obecną waga chlopców prezentuje sie tak:

Białek:
28.06 - 309 g, 06.07 - 388 g
Śnieżek:
28.06 - 281 g, 06.07 - 355 g
axxk

Dzisaj Śnieżek podpadł mi bardzo.Bawił się drań mały ze mną w ciuciubabke.. zwiał pod łóżko i biegał zadowolony pod nim a ja sie gimnastykowałam żeby go wyjąc, biegałam zagladałam, podnosilam materac raz z jednej raz z drugiej strony. Zastanawiam sie jak urzadzac chlopakom wybieg, żeby był bezpieczny dla nich. Ostatnio rozłożyłam kratki c&C zrobiłam wybieg wiadomo kocyki tuneliki i cała reszta udziwnień a Śniezek bez wahania przeszedł sobie kratką :) a to chudzinki jedne.

sobota czas nawazenie. pięknie chłopcy przybierają na wadze :) Przez ten tydzien przybylo im po około 12 dkg a Plamus schudł przy nich 12 dkg - no cóż równowaga w przyrodzie musi być :)

dzisiejsza waga:
Bialek - 430 gram
Śnieżek - 401 gram
i dla porównania mój wielkoproś 1179 gram
axxk

Moje 2 urwiski ciągle się przekomarzają, nie zwracaja nawet uwagi na kibicującego im Plamka:) Są sami sobą tak zafascynowani, że inne zwierzaki dla nich nie istnieja. Myślę, że chłopcy nie będą mieli problemu z dogadaniem się z innymi świnkami.

Obrazek
axxk

Komu świńskie śliczności? komu?
chłopcy jedzą nadal za 10 :) i rosną jak na drożdżach. Są bardzo pozytywnie nastawieni do świata, mnie witają głośnym krzykiem, a jak wracam z kuchni to drą się straszliwie.Bardzo pozytywnie są nastawieni do Plamka. Ciągle go nawołują, razem są na wybiegach :) Myślę, że nie będą mieli problemu z dogadaniem sie z innymi świnkami
Obrazek

Obrazek

Obrazek
malutka

Post autor: malutka »

Ależ piękni panowie. Pozytywne rodzeństwo :)
Trzymam kciuki za dobry domek :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Prosiłabym o filmik z chłopakami :-)
Obrazek
axxk

komu białego przystojniaka??? Na zdjęciach dowód, że chłopcy super dogadują się z innymi świnkami :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”