Zbyt pewne siebie?

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Zbyt pewne siebie?

Post autor: Bulletproof »

Mam prosiaki już 2 rok i zdążyły się całkiem zaklimatyzować, są oswojone.
Jednakże nasz problem leży w tym że są bardzo głośne. Ok, one się porozumiewają, ja to wiem, ale w nocy także, więc musiałam parę miesięcy temu wynieść je z mojego pokoju na dół. A na dole jest pies. Na początku się bały, ale teraz już "mają go kompletnie gdzieś" nawet do niego same podchodzą i niuchają, nadal je czasem biorę na ręce i oswajam psiaka ze świnkami :D Ale ostatnio zauważyłam że od kiedy przestały się go bać, stały się jakby "zbyt pewne siebie". Już na nich nie działa zwykle " Fe!" jak broją gryząc mi kanapę i baaardzooo głośno kwiczą jak tylko wchodzę do pokoju o wiele głośniej niz zazwyczaj.
Ten odgłos zawsze znaczył że są głodne, ale teraz domagają się jedzenia co chwilę!
Słychać je na cały dom, myślę, że sądzieci też mogą mieć niezłe koncerty :/
Niczego im nie brakuje, są zdrowe, mają zapewniony ruch, mają świerzą wodę, dobrą karmę, zielone codziennie.
Co się mogło stać?
Jak zapobiec takiemu piskowi jak tylko wchodzę do pokoju, albo otwieram lodówkę ( jest jakieś 3 duże pokoje dalej! :shock: )
Z góry dziękuję :)
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Zbyt pewne siebie?

Post autor: kimera »

Chyba im się nudzi :). Ten pisk to sygnał dla ludzi, że świnki życzą sobie, aby się nimi zająć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”