Witam serdecznie
Mam dwie świnki i baaardzo kusi mnie zaadoptowanie trzeciej ale klatka którą posiadam ma tylko 100cm Pomyślałam, żeby może dorobić do niej na stałe ogrodzony wybieg ale nie do końca mam pomysł jak to powinno wyglądać. Może poratujecie jakimś pomysłem albo sami macie takie "budowle"?
powiększenie klatki- wybieg
Moderator: Pulpecja
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Re: powiększenie klatki- wybieg
Ja mam po prostu połowę pokoju wydzieloną dla świń. Moje są z tych nieuciekających więc po prostu mają taką dość umowną zagrodę, wysoką na 35 cm, z płyty hdf. - 9 zł za metr kw. w Leroyu.
Gdyby chciały to swobodnie by się przez to przegryzły ale nie wpadły na to no i w sumie nie mają dostępu do krawędzi więc ciężko zębem zaczepić. Mam też w zapasie podobną zagrodę tyle że ze sklejki chyba 4 czy 6 mm, tej to już by nie przegryzły. Ta druga już kosztowała chyba z 50 zł ale nie pamiętam dokładnie.
Gdyby chciały to swobodnie by się przez to przegryzły ale nie wpadły na to no i w sumie nie mają dostępu do krawędzi więc ciężko zębem zaczepić. Mam też w zapasie podobną zagrodę tyle że ze sklejki chyba 4 czy 6 mm, tej to już by nie przegryzły. Ta druga już kosztowała chyba z 50 zł ale nie pamiętam dokładnie.
Re: powiększenie klatki- wybieg
Zajrzyj tutaj http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic ... &start=130.Ja mam zrobiony wybieg z organizera do szafy.