2 - WIEK ŚWINKI- śwnika dorosła, ok 3 lata
3 - PŁEĆ ŚWINKI- samiec
4 - NUMER ADOPCYJNY - 999
5 - MIEJSCOWOŚĆ I U KOGO PRZEBYWAJĄ ŚWINKI- Sztum/Czernin, woj. pomorskie- silje
6 - HISTORIA ŚWINKI, PRZEBYTE CHOROBY- świnka podrzucona, mieszkała w klatce na dworzu. Na temat przebytych chorób nic nie wiem- wygląda na zdrową. Profilaktycznie podaję Imunoglukan w syropie.
7 - INFORMACJE DOTYCZĄCE DIETY- na razie próbujemy różnych karm suchych - je niechętnie, jakby ich nie znał. Wybiera głównie ziarno i płatki owsiane. Poza tym oczywiście sianko, trawa i wszelka zielenina, marchew, jabłko, kukurydza, arbuz. Ogórek średnio.
8 - STAN ADOPCJI- [*] 31.08.2013
9 - DODATKOWE INFORMACJE- do adopcji do innego samca
10 - KONTAKT DO OSOBY U KTÓREJ PRZEBYWA ŚWINKA - PW do mnie
11 - KTO WYDAŁ ZGODĘ NA ZAŁOŻENIE WĄTKU- ja
Świnek jest płochliwy, ale nie całkiem dziki. Widać, że kiedyś miał kontakt z człowiekiem. Na kolanach grzeczny, nie ucieka. Odrzuca rękę przy głaskaniu

Jest trochę zaniedbany. Długie pazurki przycięłam zaraz po przejęciu, ale łapki są już nieco zdeformowane. Nie przeszkadza mu to jednak w poruszaniu się. Przydałaby się kąpiel, ale na razie nie mam sumienia tak go stresować.
Jest już u mnie ponad dwa tygodnie, ale jeszcze nie wydał z siebie ani jednego dźwięku- stąd imię

No, może raz- wczoraj, przy wyciąganiu z klatki nieśmiało się odezwał.
Szukamy dobrego, spokojnego domku dla Cichego.
Najchętniej gdzieś niedaleko, gdyż nie wiem jak zareaguje na kontakt z innym samcem i chciałabym, aby miał możliwość powrotu do mnie na DT, jeśli łączenie się nie powiedzie.
Nie jest to jednak warunek- każdą sprawę rozpatrzymy (z Cichym