imię świnki - Piątek (dawniej Elvis)
- wiek świnki - ok 2 lat
- płeć świnki - samiec
- sierść - długowłosy
- adopcyjny nr świnki - 1846
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Danka Pawlak, Warszawa
- przebyte choroby - zdrowy jak rydz
- informacje dot. diety
Cavia Nature niespecjalnie, przyzwyczaja się, sianko Węgrowskie - w każdej ilości, owoce i warzywa: lubi cykorię, pietruszkę i marchewkę, bez marudzenia zje buraczka i korzeń pietruszki, uważa, że brokół to wymysł Szatana
- stan adopcji - wolny
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - przez kontakt na forum
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Pucka
Piątek jest bardzo fajnym, towarzyskim i kochanym świnkiem.
Ma pogodne, żywe usposobienie, łatwo się asymiluje, lubi sobie pogadać i pofikać.
Lubi towarzystwo innych świnek. Nie jest dominujący, ale jak jakiś prowokator go zaczepia - to odda.
Ma zaległości w kontakcie z człowiekiem. Widać, że jest przywyczajony do ludzi, ale nie wie o co chodzi z tym braniem na ręce i głaskaniem. Po paru dniach pozwolił pogłaskać mi się w klatce i nie ucieka już na mój widok.
Bardzo perspektywiczny z niego Piątek
Nazwałam go Piątek, bo przywiozłam go w piątek i jest obecnie piątą świnką w domu.
Pozatym piątek to najfajniejszy dzień tygodnia, a kandydat do adopcji - Piątek ma zadatki na najfajniejszą świnkę wśród naszych tymczasków
Piątek w piątek znalazł domek :)
Moderator: silje
Piątek w piątek znalazł domek :)
Ostatnio zmieniony 30 sty 2015, 23:28 przez DankaPawlak, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Piątek szuka kochającego domku!
Niezwykły z niego świnek.
Skoro Piątek jest taki fajny, to pewnie w piątek znajdzie nowy dom.
i czekam na dobre wieści.
Skoro Piątek jest taki fajny, to pewnie w piątek znajdzie nowy dom.
i czekam na dobre wieści.
A mi sie wydaje ze najbliższy piątek 13 w lutym, będzie dla niego bardzo szczesliwy, taki przystojniak napewno szybko znajdzie dom
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
a skąd się wziął?
Nie znam szczegółów, ale historia Piątka wygląda mniej więcej tak: jako maleństwo znalazł się w sklepie zoologicznym, gdzie został wciśnięty na siłę stałej klientce, która już miała królika. Świnka z królikiem się nie dogadywała (nie wiemy czy mieszkały razem, ale chyba tak) i w gruncie rzeczy była na przyczepkę, więc właścicielka podjęła decyzję o oddaniu Piątka.
Kolega właścicielki, który działa dla SPŚM przejął świnkę, dowiózł do Medicavetu na badania, a stamtąd trafił do mnie i moich 4 świnek.
Obecnie siedzi w klatce sam i nawija do Białaska i Tolka z klatki obok
Kolega właścicielki, który działa dla SPŚM przejął świnkę, dowiózł do Medicavetu na badania, a stamtąd trafił do mnie i moich 4 świnek.
Obecnie siedzi w klatce sam i nawija do Białaska i Tolka z klatki obok
- Kaoru22
- Miejscowość: Kalisz/Toruń
- Kontakt:
Myślę że te "wąsy" na policzkach przyciągną wielu wielbicieli do Piątka
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635
Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu
Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Strasznie ładna ta świnia
Fajny rozczochraniec z niego
oby szybko znalazł domek
oby szybko znalazł domek
No, Piątuś jest wyjątkowo uroczy. Na zdjęciach tego nie widać, ale ma piękne czekoladowe ślepka.
Nawer myślałam, żeby go nazwać Czekoladek, ale w końcu zdecydowałam, że będzie z niego Piątek - bo to taka świnka na piątkę
Nawer myślałam, żeby go nazwać Czekoladek, ale w końcu zdecydowałam, że będzie z niego Piątek - bo to taka świnka na piątkę
Jaki z niego mały rozczochraniec Chyba by pasował do mojego Frugo, jesteśmy zainteresowani :>