Zastanawiam się czy to kupić. Mam długowłosą świnię. Czy to dobry pomysł?
http://animalia.pl/produkt,29567,107,tr ... -100g.html
pasta odkłaczająca - stosujecie?
Moderator: pastuszek
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
- joanna ch
- Kontakt:
Re: pasta odkłaczająca - stosujecie?
Haloooooo? Nie odpowie nikt?
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
No bo nikt nie wie, co powiedzieć.
Wczoraj rozmawiałam z fachowcem.
Pasty odkłaczające są zasadniczo dla kotów, zawieraja słód jęczmienny, który nie jest specjalnie dobry dla gryzoni i pewnie inaczej się zachowa w gryzoniowym przewodzie (inny skład niż u drapieżnika).
jest karma Virakraftu Emotion dla długowlosych, ale czy skuteczna?
Martu.ha poradziła podać od czasu do czasu kilka kropel parafiny, nie spowoduje biegunki, ale jeśli cos jest w jelitach, powinno się wymknąć z poślizgiem.
Wczoraj rozmawiałam z fachowcem.
Pasty odkłaczające są zasadniczo dla kotów, zawieraja słód jęczmienny, który nie jest specjalnie dobry dla gryzoni i pewnie inaczej się zachowa w gryzoniowym przewodzie (inny skład niż u drapieżnika).
jest karma Virakraftu Emotion dla długowlosych, ale czy skuteczna?
Martu.ha poradziła podać od czasu do czasu kilka kropel parafiny, nie spowoduje biegunki, ale jeśli cos jest w jelitach, powinno się wymknąć z poślizgiem.
- joanna ch
- Kontakt:
O czymś takim mówimy?
Miałam raz tą karmę longhair, trudno mi powiedzieć czy ona coś daje...
Miałam raz tą karmę longhair, trudno mi powiedzieć czy ona coś daje...
Parafina na pewno działa u psów, bo sama podawałam kiedy moja suka miała problemy. Ale czy u świnek to ja nie mam pojęcia niestety ;/. Trzeba sie weterynarza moze zapytać
taka, parafina działa, tylko świnka musi popić też trochę wody.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
o, widzisz. tego nie wiedzialam, będe Jantarowi dawać parafinę, a on niepijący jest
ja osobiście bardziej w "przepychaniu" przewodu polecam Lactulosę, ale też warunek, że trzeba pić wodę, bo te poślizgacze bez wody nie działają.
A coś dolega jakiej, żeby tak zadawać te pasty jakby to była marchewka? Zasada nr: Primum non nocere Mam świnki od 10 lat, różne się przewinęły od małego po późny wiek..nigdy nie miay problemów trawiennych i pytanie..po kiego dawać coś co nie jest pewniakiem dla zdrowia świnki/ wiem, że rynek zbytu trawi mózgi konsumenckie i udaje mu się to w 90 % cóż ja widocznie jestem w tych 10 % tzw autsaiderów rynkowych Konkluzja: nie dajmy się sfiksować .
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Nie przesadzasz z tym "trawieniem mózgów"? To taki niemiły ton.
Wiesz, jak boby wychodzą ze świnki połączone włosami, a tylne łapki są wydepilowane osobiście (zaburzenia świńskiej psychiki po trudnej młodości w kurniku), to jednak jest mozliwość, że w żołądku tworzy się bezoar. A bezoary bywają śmiertelne. I nie wiem, czy zauważyłaś, szukamy pomysłów alternatywnych.
Wiesz, jak boby wychodzą ze świnki połączone włosami, a tylne łapki są wydepilowane osobiście (zaburzenia świńskiej psychiki po trudnej młodości w kurniku), to jednak jest mozliwość, że w żołądku tworzy się bezoar. A bezoary bywają śmiertelne. I nie wiem, czy zauważyłaś, szukamy pomysłów alternatywnych.