W klatce cicho, poza klatka diabelek

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
sonia

W klatce cicho, poza klatka diabelek

Post autor: sonia »

Tak jak w tytule - Moja świnka jak jest w klatce to siedzi sobie cichutko w kacie, czasami tylko kwiczy ale nie długo i nie czesto ;P
A jak wezme ja na rece i zaczne głaskać to kwiczy i kwiczy, na łóżku biega skacze i jest wszystko ok, tylko jak już ją dam spowrotem do klatki znowu to samo :( siedzi cichutko jak mysz pod miotła ;P nie wiem czy to normalne?? dodam ze mam ja moze z 2 tygodnie dopiero :)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: W klatce cicho, poza klatka diabelek

Post autor: Dzima »

Smutno jej samej. Świnki to zwierzęta stadne, więc warto zastanowić się nad towarzystwem dla niej. ;)
Ty ją masz 2tyg. a w jakim wieku może ona być? Radzę iść do weta potwierdzić płeć i szukać kumpla lub kumpeli :D
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
sonia

Malutka jest jeszcze ale dokladnie nie wiem ile ma;) hmmm... moze kupie wieksza klatke i jeszcze jedna swinke;D
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Czytałaś wątek o adopcjach? Poczytaj o warunkach i adoptuj świnkę. Dla 2 wystarczy klatka 100cm ale im większa tym lepsza, jak masz miejsce to od razu zainwestuj w 120cm ;) Świnki są bardzo towarzyskie, skoro twoja dużo kwiczy tzn. gada i nawołuje inne.
W adopcjach jest dużo świnek? Twoja to samiczka?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
sonia

Szczerze mowiac jeszcze nie czytalam bo zaledwie kilka dni temu ta strone znalazlam :) bede musiala pomyslec bo tak jak piszesz duzo gada a chcialabym zeby byla tzn byl bo to samiec;p chcialabym zeby nie czul sie samotny i byl szczesliwy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”