Dwie samiczki nie lubią się... :(
Dwie samiczki nie lubią się... :(
Witam. Około 2 tygodnie temu zakupiłam dwie samiczki świnki morskie z jednej hodowli. Razem do mnie przyjechały. Skinny oraz us teddy. Mój problem polega na tym, że one chyba się nie lubią. Samiczka us teddy z racji iż jest troszkę starsza i większa przegania samiczke skinny. Śpią osobno, awanturują się przy jedzeniu. Zdarza się, że us teddy goni skinny w klatce, czasem się podszczypują i warczą na siebie. Trwa to od samego początku. Co prawda ostrzejszych starć nie było żeby polała się krew, ale mimo wszystko martwi mnie to. Wyobrażałam sobie dwie zaprzyjaźnione świnki, że ta włochata będzie ogrzewała golaska podczas spania, a tutaj nici... Czy to sie w końcu zmieni? Czy one już tak zawsze będą?
Re: Dwie samiczki nie lubią się... :(
czy to się zmieni nie wie tego nikt. świnki mogą się pokochać, a mogą tolerować, albo przestać lubić w ogóle.
kolankuj je razem, traktuj równo.
czas pokaże.
kolankuj je razem, traktuj równo.
czas pokaże.
Re: Dwie samiczki nie lubią się... :(
Dobra rada przy laczeniu swinek w wiekszej iosci niz dwie,a gdy jedna lub wiecej jest agresywna do nowej, swinke ,ktora najbardziej atakuje oddzielic od stada, polaczyc swinki spokojne z nowa,a gdy nowa zostanie zaakceptowana , wtedy dolaczyc ta agresywna, w moim przypadku podzialalo.