Dziwne zachowanie samca, samiczki i matki. Help!

Świnka Pie

Dziwne zachowanie samca, samiczki i matki. Help!

Post autor: Świnka Pie »

Bardzo Was proszę o radę, otóż w bardzo duzej klatce trzymam miesięcznego samca i samiczkę(rodzeństwo) oraz matkę. Za każdym razem gdy samczyk chociażby pokręci tyłeczkiem do matki lub siostry, przylatuje matka i gryzie go, atakuje z pomocą córki. Do tej pory chłopak próbował "poderwać" dziewczyny tylko 3 (dosłownie trzy!) razy, i za każdym razem po pogryzieniu uciekał na pięterko. teraz nawet się nie zbliża do nich d tyłu (zwłaszcza od tyłu!) a nawet z przodu, czy z boku, bo boi się matki i siostry, które nim poniewierają. matka odgania go nawet wtedy, gdy ma rujkę, a nawet jest wtedy dla niego bardziej agresywna. Czy moge go zostawić z rodziną? mimo iż się dziewczyn boi, to widać że jest do nich przywiązany. Czy to bezpłodność? ie jestem pewna zdrowia genetycznego rodziców. Prosze doradźcie mi jak najszybciej co mam zrobić! :(
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Dziwne zachowanie samca, samiczki i matki. Help!

Post autor: Dzima »

Czy ty żartujesz? Chcesz mieć zaraz młode! A może one już są w ciąży? Dziewczyno opanuj się! Już dawno powinnaś ich rozdzielić. A może to taka domowa pseudohodowla? :evil:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
justynuszek
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: justynuszek »

1. Natychmiast rozdzielić samca od samic.
2 Czy tamta bardzo dużą klatka to ta za razem bardzo mała: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 75#p125875 ??

3. Dwa tygodnie temu miałaś 2 świnki - teraz mamę i dzieciaki - kiedy się urodziły, i co z ojcem?
Obrazek Obrazek
zamówienia kalendarzy i gadżetów SPŚM: zamowienia@forum.swinkimorskie.eu
Świnka Pie

Dzima pisze:Czy ty żartujesz? Chcesz mieć zaraz młode! A może one już są w ciąży? Dziewczyno opanuj się! Już dawno powinnaś ich rozdzielić. A może to taka domowa pseudohodowla? :evil:
To nie była planowana ciąża, to po pierwsze, po drugie nie są w ciąży bo sprawdzam to. Ludzie! okłamaała mnie sprzedawczyni, dosałam samca, niewiedząc o tym doszlo do ciazy a wy juz myslicie ze jestem idiotka. Sorki za bledy To nie jest pseudohodowla!
Ostatnio zmieniony 30 cze 2014, 17:54 przez Świnka Pie, łącznie zmieniany 1 raz.
Świnka Pie

justynuszek pisze:1. Natychmiast rozdzielić samca od samic.
2 Czy tpta bardzo dużą klatka to ta za razem bardzo mała: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 75#p125875 ??

3. Dwa tyginie temu miałas 2 świnki - teraz mamę i dzieciaki - kiedy się urodziły i co z ojcem?
mają miesiąc. Ojciec, jak tylko sie dowiedzialam ze to samiec, zostal oddzielony, ale było juz za późno. I nie, to nie jest pseudohodowla! To był przypadek!!! aaa i wcześniej nie poruszałam tematu "nieproszonych" gości. Jeśli chodzi o klatkę to pare dni temu kupiłam klatkę 1m na 1 m +pięterko. Ojciec mieszka w małej klatce a druga mała jest awaryjna i właśnie się przydaje
Ostatnio zmieniony 30 cze 2014, 18:13 przez Świnka Pie, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
justynuszek
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: justynuszek »

Jeżeli mają miesiąc, ważą ponad 300g. a samiec zaczepia samice, oddziela chłopaka od reszty.
Obrazek Obrazek
zamówienia kalendarzy i gadżetów SPŚM: zamowienia@forum.swinkimorskie.eu
Świnka Pie

Mały Cavia wylądował w awaryjnej klatce i drze się w niebogłosy. Wie ktoś, jak moge go uspokoić?
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

A dlaczego nie połączysz syna z ojcem?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Świnka Pie

Dzima pisze:A dlaczego nie połączysz syna z ojcem?
Bo gryzą się
sempreverde

Post autor: sempreverde »

A jak je łączysz, że się gryzą?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie świnek morskich”