[BRANIEWO, warmińsko-mazurskie] Szynszyle w fatalnych warunk

Tutaj znajdują się zwierzaki inne niż świnki morskie które również czekają na kochający dom.
Awatar użytkownika
dream*
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

[BRANIEWO, warmińsko-mazurskie] Szynszyle w fatalnych warunk

Post autor: dream* »

Kochani, potrzebujemy Waszej pomocy.
Może macie zaufanych ludzi w okolicy Braniewa?
Potrzebujemy odebrać zwierzęta od kobiety która trzyma je w fatalnych warunkach a niestety nie godzi się na ich przekazanie.
TOZ odmówił nam współpracy.
Co więcej, będziemy potrzebować transportu z okolic Braniewa do Warszawy, Lublina itp do domów tymczasowych....
czy ktoś z Was mógłby pomóc w sprawie?

http://szynszyle.info/forum/index.php/t ... 783.0.html
elivevaa

Re: [BRANIEWO, warmińsko-mazurskie] Szynszyle w fatalnych wa

Post autor: elivevaa »

Liczę na to, że SPŚM pomoże w tej sprawie zaniedbanym zwierzętom. Inaczej zacznę wątpić we wszelkiego rodzaju Stowarzyszenia.
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Nie wiem, czy mamy kogoś w tych okolicach...
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Nie mamy, niestety.... Na północy ekipa związana ze Stowarzyszeniem jest prężna, ale nieliczna :idontknow:
elivevaa

Nie macie nikogo kto miałby blisko do Braniewa żeby ta osoba mogła pójść z Kaeria do tej pani (nie będę pisała z dużej litery).? Sami wiecie w jakim stanie zabieracie świnki morskie, więc rozumiecie w jakim stanie są te szyszki :/ Napiszcie co można zrobić jak pomóc kiedy TOZ i wet się wypieli za przeproszeniem..
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

A Viva gryzonie? A Animalsi?
Obrazek
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

elivevo - niestety, nie w całej Polsce mamy ludzi :idontknow:
elivevaa

Viva Gryzonie oleli sprawę, do Animalsów napiszę dziś. Wiem, wiem, że jeszcze nie wszędzie macie ludzi. dlatego pseudo hodowle będą kwitły w małych miejscowościach bo nie ma odpowiednich ludzi, żeby ukrócili ten proceder. Zostaje skarbówka, w końcu właścicielka nie płaci podatku od każdej sprzedanej szyszki.
Niestety trzeba uzbroić się w twarde serce skoro nie ma komu pomóc. Moim zdaniem powinien tym się zainteresować lekarz weterynarii, tylko że jakoś mu się nie chce.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Możesz spróbować ze strażą miejską, jako zagrożenie zdrowia, skoro tam są kiepskie warunki. Albo z policją. To co powinno, a to co jest w rzeczywistości to naprawdę spora różnica... Póki prawo się nie zmieni... niewiele będzie można. Niestety w naszym kraju, małe zwierzęta nadal traktowane są przedmiotowo :idontknow:
elivevaa

Policja, straż miejska wejdą wtedy gdy ludzie zaczną dzwonić że z tego mieszkania dochodzi smród martwych ciałek i ogólnie smród bo przy takiej ilości zwierząt jest to możliwe. Skończyły mi się pomysły, poza tym ja mieszkam 470 km. od Braniewa i nie znam dokładnej sytuacji ale chów wsobny to nic dobrego to coś jak kazirodztwo. Myślałam o mediach jak myślicie pomogliby?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne zwierzęta do adopcji”