Dziewczyny są prześladowane przez swoją koleżankę ze stada Rusałkę,którą zaczęliśmy nazywać Terminator.Nie daje ona żyć w spokoju dziewczynom:przegania je z każdego miejsca,nie da spokojnie poleżeć oraz zaczęła je podgryzać;z tego powodu Ruda dostała silnego łupieżu,a Azulka zaczęła sobie wygryzać włoski po bokach.
Dlatego,mimo że jest mi strasznie ciężko muszę poszukać ślicznotkom nowego domku.Pierwsza jest:
-Ruda zwana Rudzią,Rudziolkiem,Rudeczkiem,Ślicznotką.
- ma ok. 3 lat,
- jest samiczką,
- numerek-462,
- mieszka obecnie w Mrągowie.
- Ruda została oddana pod opiekę Stowarzyszenia,bo znudziła się poprzedniemu opiekunowi,który kupił sobie nowego pupila-psa.Nie chorowała,aktualnie po za łupieżem nic jej nie dolega.
- Ruda je wszystko,nie jest wybredną świnką;smakuje je CC,CN,suszone zioła,warzywa i owoce.
- stan adopcji - już w nowym domku u Roksi,
- Ruda jest świnką bardzo spokojną,która nie przepada za świńskim towarzystwem,czuje się szczęśliwa przebywając we własnym kąciku lub domku.Gdy podchodzi do niej inna świnka Rudziolek wpada w panikę,a czasem panicznie krzyczy,jakby ją obdzierali ze skóry i cała się trzęsie.Ze względu na to,lepiej by dla niej było zamieszkać z bardzo spokojną ,starszą świnką i tylko jedną,większe stado powoduje u niej stres,ewentualnie może mieszkać sama.Ruda na kolanach czuje się na tyle bezpiecznie,że nie przeszkadza jej wtedy towarzystwo innej świnki.
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę:pw

Azulkę adoptowałam niedawno od Karenik,jak tylko ją zobaczyłam,wiedziałam że musi do mnie trafić,bo przypominała mi moją ukochaną Zuzę,która odeszła w dzień,w którym urodziła się Azula. Zulka, to radosny brzdąc z charakterkiem,który jak mu się coś nie podoba to podgryza mi palce.Jej ulubionym towarzyszem jest od początku Łatek,który daje się jej wykorzystywać .
- mała ma ok. 3,5 miesiąca,
- oczywiście jest samiczką,
- numerek -1339,
- mieszka w Mrągowie.
- malutka urodziła się u Karenik,aktualnie leczymy u niej zapalenie pęcherza.
- Azulka jada wszystko,nie jest wybredna.
- stan adopcji-już u Dzimy
- do adopcji z Rudą lub do innej samiczki,
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę :pw