Czasem biorę Estę na kolana, a ona wdrapuje się jak najwyżej i zaczyna ,,przeżuwać'' moje włosy
Ktoś wie o co chodzi?
Podgryzanie włosów
Moderator: Pulpecja
- EstaToJa
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Podgryzanie włosów
Moje baby przeżuwają sobie swoje kłaki nawzajem. I potem są krzywo wystrzyżone
Ja kiedyś usnęłam z Ututem, a jak wstałam to okazało się, że na poduszce leży sporo moich włosów, niestety ostrzygł mnie niezbyt równo!
Do tej pory próbuje powtórzyć wyczyn, zakrada się z tyłu, a jak się odwrócę(teraz już jestem czujna), to ma minę pt. to nie ja!
Do tej pory próbuje powtórzyć wyczyn, zakrada się z tyłu, a jak się odwrócę(teraz już jestem czujna), to ma minę pt. to nie ja!
- EstaToJa
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Mnie na szczęście nie strzyże
Moi chłopcy też czasem podgryzają mi włosy, też nie wiem o co chodzi, ale u mnie w domu śmieją się, że mam siano na głowie.
a czy jak świnka "zajmie się" takimi ludzkimi włosami, to czy jej się nic nie stanie ?
Bo nawet dla człowieka "zjedzenie" włosów, to trochę ryzyko
Bo nawet dla człowieka "zjedzenie" włosów, to trochę ryzyko
No napewno nie jest to dla niej zdrowe bo jak się to pewnie w tym małym żąłądku sklei to może być problem.. Wojtuś też raz się dobrał do moich ale szybko go pozbawiłam tej przyjemności
- Vestris
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
A ja mam ten problem u swoich dziewczynek. Tilia (długowłosa) jest podgryzana przez Amber. Martwi mnie to, bo wiem z doswiadczenia jak u świnek kończy się zjadanie włosów.
Co na to poradzić? Wysmarować jej te włosy czymś? (myślałam o czymś nieszkodliwym, może kwasek cytrynowy?). Ostatnio zmieniłam Tilii szampon - czy mogło to tak zadziałać?
Co na to poradzić? Wysmarować jej te włosy czymś? (myślałam o czymś nieszkodliwym, może kwasek cytrynowy?). Ostatnio zmieniłam Tilii szampon - czy mogło to tak zadziałać?
czytałam że ananas i kiwi w rozsądnych ilościach pomagają na kłaczki, natomiast co zrobić żeby chrumki sobie włosków nie podgryzały ... nie mam pojęcia ...ale chyba taka ich natura
- Vestris
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Well, Amber bawi się we fryzjera, tylko, że jej efekty są raczej opłakane A właśnie, skoro mowa o jedzeniu - brokuła podajemy na surowo czy zblanszowanego? Wiem, że to nie ten temat, ale przy okazji zapytam.