Maćko- został kolegą Bysiorka i mieszka z nim we Wrocławiu:)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Maćko- został kolegą Bysiorka i mieszka z nim we Wrocławiu:)

Post autor: silje »

* Imię świnki- Maćko
* Wiek świnki- ok. 4 tygodnie
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 1359
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo- ok. Sztumu- woj. pomorskie - silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnek uratowany z pseudohodowli
* Informacje dot. diety- jabłko, marchew, seler nać i korzeń, buraczek, ogórek, brokuł, sałata rzymska, cykoria, Cavia Complete, siano, suszki, trawa
* Stan adopcji- DS u KolegaDlaBysiorka we Wrocławiu
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do wydania tylko do innego samczyka
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja:)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnki wykazywały szczere zaangażowanie w proces adopcyjny Proszę zapoznać się z http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=128 oraz http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=129.

Maćko jest bardzo wesołym, rozgadanym i towarzyskim prosiaczkiem. Głośno domaga się jedzenia i uwagi :-)
Tu krótki filmik z prowizorycznego wybiegu: https://www.youtube.com/watch?v=e_J3qvO3uwo
Oto on :)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2014, 15:58 przez silje, łącznie zmieniany 3 razy.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
twojawiernafanka

Re: Maćko- szuka domku i kolegi [Sztum]

Post autor: twojawiernafanka »

Ależ on piękny! :love:
A jakie kolorki ładne!
ŚwińskaMama

Post autor: ŚwińskaMama »

Ależ piękny świnek :love:
Czy byłaby możliwość transportu do Wrocławia???
Chcę zaadoptować świnkę - przyjaciela dla mojego Bysiora, ale z pomorskiego do dolnośląskiego kawał drogi... :cry:
Jednak warto zapytać ;)
Więcej o mnie tutaj: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =18&t=2268
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Do bardzo dobrego domku- warto wybrać się nawet w tak daleką podróż.
Pytanie, co będzie, jeśli chłopaki się nie polubią? Szansa niewielka, bo Maćko jest jeszcze malutki, ale jednak jest taka możliwość.
:think:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
ŚwińskaMama

Mam nadzieję, że nie byłoby problemów z łączeniem świniaków, aleeee... nigdy nie wiadomo :/
Muszę to jeszcze rozważyć, ale na pewno nie narażałabym Maćka na kolejny tak długi transport... Może rodzice narzeczonego zdecydowaliby się na opiekę nad świnką - już są blisko emerytury i są oczarowani naszym Bysiorkiem, więc może byłaby taka opcja zapewnienia alternatywnego domku?
Zawilek

Post autor: Zawilek »

Jakby Macko byl we Wroclawiu to moj dom tez moze odwiedzic ;) z dwojki nowych kolegow chociaz jeden na 100% go polubi ;)
ŚwińskaMama

Rozmawiałam już z rodzicami narzeczonego i jak najbardziej zaopiekują się Maćkiem, jeśli nie dogadają się z Bysiem ;)
Napiszę za chwilkę priv, możemy tym razem wszystko się uda (z Remikiem nam nie wyszło...) :D

Ps. Maćko wygląda identycznie jak nasz Bysiorek, tylko, że ma inne kolorki. Dodatkowo tak samo biegał, skakał, jak był malutki, a teraz zrobił się z niego leniuch i przytulak, chociaż może przy Maćku się trochę rozkręci hahaha :lol:
Zawilek

Post autor: Zawilek »

Nie chce byc niemily, ale tam jest napisane, ze tylko do innego samca, to chyba solo odpada ;/
ŚwińskaMama

Oczywiście, jeżeli z Bysiorkiem by się nie dogadali, to jeżeli jest chętna inna osoba z samczykiem, to oczywiście będzie lepiej dla Maćka ;)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

KolegaDlaBysiorka- dokładnie tak, jak pisze Zawilek- Maćko szuka domku z kolegą- więc nie może być tak, ze w razie nieudanego łączenia świnka pójdzie do rodziców narzeczonego (którzy nie mieli wizyty PA) i tam będzie mieszkała sama.

Musiałabyś poczytać na temat łączenia świnek. I najlepiej mieć przygotowaną drugą klatkę, bo nie zawsze wszystko od razu świetnie się układa.
Oczywiście rozważamy wszystkie opcje, bo zupełnie możliwe, że Bysiorek zaakceptuje małego kolegę zupełnie bez problemów.
Przemyślcie sprawę na spokojnie. Jeśli się zdecydujecie- poszukamy kogoś, kto mógłby pójść do Was na wizytę PA oraz rozejrzymy się za transportem.
Od wizyty w ogóle trzeba zacząć, i to niezależnie od tego, jaką świneczkę ostatecznie wybierzecie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”