Apetyczny Tosiek - toffiowy facet z WROCŁAWIA już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

lubię

Apetyczny Tosiek - toffiowy facet z WROCŁAWIA już w DS

Post autor: lubię »

- imię świnki: Tosiek (Tosiu, Toś, Antoni...)
- wiek świnki: 8 miesięcy
- płeć świnki: samiec
- waga: 877g
- numer adopcyjny: 1323
- miejscowość w której przebywa zwierzę: Wrocław, lubię
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: świnka oddana z powodu alergii, zdrowa, zadbana, oswojona
- informacje dot. diety: CN, kocha pomidory i seler, szpinak, cykoria, sałatki, bazylia niekoniecznie, pietrucha może być, suszki różne mile widziane
- stan: wolny (26.02. koniec kwarantanny)
- dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do kolegi
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW, mail: kaska.karwat@interia.pl
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Derwuś

Tosiek wygląda jak porcja lodów śmietankowo-toffi z plamką espresso, przez co patrzący nań ludzie natychmiast robią się głodni :)
Obrazek
Obrazek

Kocha ludzi, uwielbia być głaskany (potrafi się obrazić, jeśli się przestaje :twisted: ), branie na ręce rozumie jako pierwszy objaw kolankowania. Nie rozumie natomiast wybiegu, staje koło nogi i rozgląda się zagubiony, próbując zgadnąć, gdzie te kolana, przez co największe skupienie masy występuje w rejonie brzucha, zdecydowanie mniej w nogach, ale pracujemy nad tym ;)

Tosiek w swoim żywiole :)
Obrazek

Próbowałam go połączyć z moimi (pamiątkę widać pod nosem), ale zdecydowanie odmówili Tośkowi gościny. Sam Tosiek, jak na świnkę w tym wieku zachowywał się bardzo spokojnie, garnął się do towarzystwa, trochę turkotał i się jeżył, ale nie wszczynał bójek, więc ma szansę być fajnym kolegą (w odróżnieniu... :roll: )
Smakowity Antoni szuka domku możliwie blisko, u osoby, która mogłaby utrzymać kontakt z poprzednią opiekunką, lub prowadziłaby wątek na forum.
Komu, komu deserową świnkę?
Ostatnio zmieniony 21 mar 2014, 14:57 przez lubię, łącznie zmieniany 2 razy.
Dropsio

Re: Apetyczny Tosiek - toffiowy facet z WROCŁAWIA

Post autor: Dropsio »

Jakie cudeńko! I ten łaciaty nosek i mordeczka :love:
lubię

Dropsio, a ty nie chcesz Tośka? To naprawdę kochany facet :D
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Ehhh... Jasne, ze chcę. I siostra chce. I Dropsiak też chce. I mama też by wzięła. Tylko jest jeden, malutki problem, który zwie się tatą :P
jax

Post autor: jax »

Ale on śliczny... :love:
lubię

Ale macie przewagę liczebną :twisted: Ja w takiej sytuacji przywiozłam do domu kota i oświadczyłam ojcu, że jak go będzie źle traktował, to pożałuje, bo kot sam o siebie zadba. Ty wiesz jakie cuda potrafi zdziałać jeden pozaciągany sweter? :szczerbaty:
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Witamy kolejnego Tośka na forum :D
Ombre1002

Post autor: Ombre1002 »

Witam przepięknego Tośka i jego tymczasową Panią ; ) Jestem posiadaczką dwóch prosiaczków, o których pisałam wcześniej na forum. Chętnie przygarnelibyśmy tego słodziaka. Prosimy o rezerwację i w miarę możliwości o informacje co dalej z tym fantem zrobić ; ) Pierwszy raz adoptujemy świnkę, więc prosimy o niewielką pomoc ; ) Jesteśmy z dolnego śląska, także myślę, że adopcja nie będzie kłopotliwa.
lubię

Ombre, właśnie dla takich jak ty debiutantów powstał ten wątek http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewforum.php?f=18 :) Możesz oczywiście również zadawać pytania bezpośrednio w PW. Poza wątpliwościami natury formalnej, chętnie przyjmę również informacje na temat ewentualnego przyszłego domu Tośka ;) Super blisko nie jest, ale jeśli miałby mieć super domek, to nie widzę przeszkód.
lubię

Tosiek zaczął biegać po kuchni :jupi: Wreszcie te rażące oko ręczniki na podłodze mają sens :szczerbaty: Nie obyło się bez drobnego szantażu - siano położyłam w jednym rogu, wodę w drugim, norka została w trzecim a żarcie gdzieś pośrodku, ale warto było - w końcu zaskoczył, że nie ma kratek i naprawdę może łazić wszędzie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”