* Imię świnki- Irek
* Wiek świnki- ok 1 mies
* Płeć - samczyk
* Numer adopcyjny - 1319
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo- okolice Sztumu (woj. pomorskie)- silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli, aktualnie pod obserwacją- chłopak jest wyraźnie najsłabszy z całej trójki. Ma drobne strupki, być może jest po prostu pogryziony, a może to grzybica..
* Informacje dot. diety- na razie je wszystko, co dają
* Stan adopcji- DS u Rafki
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Tore
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja:)
* Numer adopcyjny - 1320
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo- okolice Sztumu (woj. pomorskie)- silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli,
* Informacje dot. diety- testujemy, Na razie próbuje wszystkiego:)
* Stan adopcji- DS u Rafki
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji razem z Irkiem (chyba, że się pobiją)
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
Obiekt trudny do sfotografowania
Irek i Tore. Braciszkowie do adopcji razem:
* Imię świnki- Sali
* Wiek świnki- ok 3 mies
* Płeć - samczyk
* Numer adopcyjny - 1321
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudochodowli. Wygląda na zdrową.
* Informacje dot. diety- testujemy, na razie je wszystko
* Stan adopcji- DS u m.aissa
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - świnek do adopcji po kwarantannie -do innego samczyka. Na razie rezerwacja- mam nadzieję, że dogada sie z Remikiem http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =12&t=1811 i razem pojadą do DS
Wspólne zdjęcia:
Chłopaczki troszkę zestresowani:
Tu już mniej :
KRÓTKI FILMIK http://www.youtube.com/watch?v=jy8RqPmwk6g
Sorki za bajzel w zagrodzie, mnie wtedy w domu nie było
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnki wykazywały szczere zaangażowanie w proces adopcyjny. Proszę zapoznać się z http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=128 oraz http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=129.
Irek , Tore i Sali- już w swoich domkach:)
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Irek , Tore i Sali- już w swoich domkach:)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2014, 8:29 przez silje, łącznie zmieniany 6 razy.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
-
- Miejscowość: Pomorze
- Kontakt:
Re: Irek , Tore i Sali- chłopaki ze Sztumu
Czy to "te" chłopaki ?Bo przez kilka dni jakoś wyprzystojnieli
Zorro,Garcia,Piotr za TM+ wieczny tymczas Toskania
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Te same dokładnie
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
- Brunka
- Miejscowość: Ząbkowice Śl./Kraków
- Kontakt:
Ale panika w tej zagrodzie. Jedzą jak szalone Śliczni są!
I jeden już zarezerwowany, świetnie
I jeden już zarezerwowany, świetnie
Ograniczony kontakt na forum, w pilnych sprawach proszę o telefon lub sms.
W domu cztery świnko-dziewczynki, zapraszamy do naszego wątku: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5290
W domu cztery świnko-dziewczynki, zapraszamy do naszego wątku: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5290
ten podspodem, to ma najlepsza miejscowke.
Z moich doswiadczen wynika, ze ten na gorze to jest najslabszy z calej trojki dlatego sluzy za kocyk.
Silniejsi sie nakrywaja.
Grzybica grzybica, strupki pojedyncze na nosie sugerowaly wetowi u mnie swierzb.
Po ivermectynie znikly...
Z moich doswiadczen wynika, ze ten na gorze to jest najslabszy z calej trojki dlatego sluzy za kocyk.
Silniejsi sie nakrywaja.
Grzybica grzybica, strupki pojedyncze na nosie sugerowaly wetowi u mnie swierzb.
- jadziulka
- Miejscowość: Lubin
- Kontakt:
Silje ależ ten Sali wiekowy jest, to chyba najstarsza świnka na świecie:) 1321 ładny wiek:)
Chyba dlatego juz ma rezerwacje;)
A tak na poważnie to śliczne chłopaczki. Jak zabawnie wyglądają jak dupką na głowę mu wlazł:)
A imiona tore i Sali mi się z bohaterami książek kojarzą:)
A tak na poważnie to śliczne chłopaczki. Jak zabawnie wyglądają jak dupką na głowę mu wlazł:)
A imiona tore i Sali mi się z bohaterami książek kojarzą:)
Jakie śliczności, Tore jak chomiczek wygląda
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Poprawiłam byki. Tak to jest jak się zakłada wątek koło północy.jadziulka pisze:Silje ależ ten Sali wiekowy jest, to chyba najstarsza świnka na świecie:) 1321 ładny wiek:)
Sali ma rezerwację, bo pani chciała gładką świnkę- dla odmiany przy rozczochranym Remiku.
I słusznie, bo świń jest cudny. Czy widzicie, jakie on ma spojrzenie?
Tylko kurcze na nosku coś mu się wczoraj zrobiło i nie wiem, czy coś mu wyłazi, czy się uderzył/zadrapał.
Chyba dziś go oddzielę od maluchów, bo tam ciągle jakieś dyskusje i przeganianki.
Choć z drugiej strony wcale nie wiem, czy mu będzie lepiej samemu
Na próbę łączenia z Remikiem jest chyba jeszcze za wcześnie?
Noo- to prawda I jest też niewiele większy od chomika, kiedy tak sobie siedzi przy misce i wybiera ziarenka.axxk pisze:Tore jak chomiczek wygląda
Póki co- żeby nie było zbyt nagłej zmiany w karmie- zmieszałam CC z jakąś najtańszą. I prosiaki wybierają to co znają.
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
A wiesz, że to pewnie jest prawda z tą miejscówką?fenek pisze: ten pod spodem, to ma najlepsza miejscowke.
Silniejsi sie nakrywaja.
Jakoś do tej pory mi się wydawało, że Sali siłą ciężkości jest zawsze na spodzie, A to może nie tylko to
On tam ciągle chodzi, grucha, "kroczy" i przestawia towarzystwo. Ale nie jest całkiem dziki. Będzie z niego przytulaśny świnek.
Iwermektynę dostali wczoraj - w kropelkach na kark (zlecenie Dr Judyty). Powtórka oczywiście za 10 dni.
Mam nadzieję, że znikną te strupki na nosie . I gdzie indziej.
- jadziulka
- Miejscowość: Lubin
- Kontakt:
Nio spojrzenie fajne. Mi się podobaja te jego agutkowe łatki:)