Dot jedzie do Legnicy :) [WROCŁAW]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
lubię

Dot jedzie do Legnicy :) [WROCŁAW]

Post autor: lubię »

- imię świnki: Dot
- wiek świnki: ok. 5 tygodni (?)
- płeć świnki: samiczka
- waga: 274g
- numer adopcyjny: 1314
- miejscowość w której przebywa zwierzę: Wrocław, lubię
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: świnka ze sklepu zoo w Poznaniu; wychudzona i zaświerzbiona
- informacje dot. diety: CC, CN, Tima mega C, Vitakraft... do tej pory jadła jak leci, teraz zaczyna wybrzydzać : )
- stan: do adopcji po wyleczeniu i nabraniu ciała
- dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do innej świnki
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Cynthia

Obrazek

Świnka wyciągnięta przez StokrotkęPn ze sklepu prowadzonego wg zasady "kto nie umarł, ten zdrowy", więc zwierzaki mają dwa wyjścia: drzwiami z klientem lub przez lodówkę :evil: Kiedy trafiła do mnie razem z Guciem, oboje tylko jedli, jedli, jedli... Nie odchodzili od miski nawet w nocy.
Malizna waży 194g (!) Tyle co paczka herbaty :angry: Świerzb na szczęście ładnie schodzi, za tydzień ostatnia dawka Ivomecu. Innych zmian skórnych brak. Zalecenia: ma jeść i tyć. Więc je jak świnia (czyli ambitnie), myślę że utyje :D
Mimo niedożywienia mała jest bardzo żwawa, odważna, ciekawska i ufna. Strasznie fajna świnia :love:
Cały czas mnie męczyło, gdzie ja tą mordkę już widziałam. Już wiem :102: : http://www.youtube.com/watch?v=wjaPiyNdDlk
Ostatnio zmieniony 01 mar 2014, 23:16 przez lubię, łącznie zmieniany 8 razy.
Rossali

Re: Samiczka Dot - świnka voo-doo :) WROCŁAW

Post autor: Rossali »

Słodki roztrzepaniec :)

Jak się zachowuje w kontakcie z człowiekiem??
lubię

Trudno mieć pewność, bo na razie kolana i ręce wiązały się z mazaniem czymś i strzykawą do pyszczka, więc ma pewien dystans :lol: Ale wszystko znosi spokojnie, nawet kąpiel, suszenie nawet jej się podobało, więc chyba ma szanse wyrosnąć na naleśnikowca :)
StokrotkaPn

Post autor: StokrotkaPn »

Potwierdzam,Dot to bardzo grzeczna świnka :-)
Prosimy więcej fotek uroczej kruszynki.
Rossali

Post autor: Rossali »

O tak!!! Koniecznie zdjęcia prosimy!! :)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Cudo,cudo,cudo,cudo.
wagomu

Post autor: wagomu »

Witam!!! mam samiczke w wieku 10 tygodni , nasza swinka chetnie zaprzyjazni sie z Dot. prosze o wiecej informacji na temat adopcji, pozdrawiam. ;)
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ooo.. Dot widzę że będzie rozchwytywana :buzki: Trzymamy kciuki za kochający domek :fingerscrossed:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
lubię

Będzie - o ile ją mój tż z łap wypuści :szczerbaty: Malutka jest ostrożna do rąk, ale bardzo potrzebuje bliskości i ciepła - wzięta w kocyku na kolana obserwuje uważnie ludzia, ale przykryta rękami prawie natychmiast zasypia :sadness: Dołujące wrażenie, bo to zachowanie niemowlaka.
wagomu: informacje na temat świnki będą się pojawiały w miarę na bieżąco, na razie nic nowego: je i tyje ;) Jeśli chcesz adoptować świnkę, zapoznaj się proszę z informacjami z tego działu http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewforum.php?f=18 Tam jest już wszystko, na temat procesu adopcyjnego :)
wagomu

Post autor: wagomu »

witam!!! kupujac świnke tak naprawde nic o nich nie wiedziałam i w dniu zakupu trafiłam na ta wasza strone i wiele rzeczy sie dowiedziałam ,po pierwsze i najważniejsze, że prosiaczki to zwierzatka stadne i potrzebuja przyjaciela... czekam na info na temat Dot lub innej samiczki z okolicy pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”