Jaśminka - w DS [Gdynia]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Jaśminka - w DS [Gdynia]

Post autor: Ewa i Michał »

Imię świnki - Jaśminka
* Wiek świnki - urodzona ok. 01.06.2024 r.
* Płeć świnki - samiczka (po kastracji)
* Numer adopcyjny – 6340
* Stan adopcji - DS u Moniki W. z Gdyni
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia – do adopcji do samczyka
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę oraz u kogo - Ewa i Michał, Gdynia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

* Historia zwierzęcia, przebyte choroby – Jaśminka razem z koleżanką Ziemowitką i kolegą Pike'm została znaleziona 7 grudnia w krzakach jednego z Gdyńskich osiedli, skąd zostali przewiezieni do Schroniska "Ciapkowo". Dwa dni później świnki były już pod opieką Stowarzyszenia. Prócz przerośniętych pazurów i lekkiego wychudzenia - nie były w najgorszej kondycji.
Jaśminka aktualnie przebywa na kwarantannie w celu wykluczenia/potwierdzenia ewentualnej ciąży. Gdy sprawa się wyjaśni - będzie poszukiwała świnkowego towarzystwa i najlepszego domu na świecie :)

*Informacje dot. diety - Sianko, ogórek, marchewka, natka pietruszki, koperek, cykoria, sałata rzymska, suszone ziółka, karma Cavia Complete. Piją z poidełka.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Jaśminka - wstrzymana [Gdynia]

Post autor: jolka »

przepiękna jest :love:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
Agata
Miejscowość: Rokietnica
Kontakt:

Post autor: Agata »

OMG ale cudna :love:
Dron & Raymi
Romek & Yuki
Winston (WA) & Mufka
:levitation: DT: Norman i Dobrusia, Artur
Awatar użytkownika
mala-mi82
Miejscowość: Szczecin
Kontakt:

Post autor: mala-mi82 »

:love: cudna
Kasia EM
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: Kasia EM »

Hej, a jeśli nie przeszkadza mi że jest w ciąży, to można przyspieszyć adopcję?
Awatar użytkownika
Agata
Kontakt:

Kasia EM pisze: 10 sty 2025, 13:02 Hej, a jeśli nie przeszkadza mi że jest w ciąży, to można przyspieszyć adopcję?
Ale jak to Pani nie przeszkadza bo nie rozumiem? To forum stowarzyszenia z którego adoptujemy świnki ze statusem WOLNA lub DO ADOPCJI. Co by Pani zrobiła z młodymi po rozwiązaniu ciąży lub jeśli urodzi się samiec a miałaby Pani same samiczki? Nie rozumiem zupełnie takiego podejścia bo to, że świnka jest wyjątkowej urody to nie powinien być wyznacznik nr. 1. Aby adoptować świnkę trzeba przejść przez całą procedurę i odbyć wizytę przedadopcyjną. Nikt nie wyda świnki w ciąży do domu stałego.
Dron & Raymi
Romek & Yuki
Winston (WA) & Mufka
Kawior9
Miejscowość: Zamość
Kontakt:

Post autor: Kawior9 »

Agata pisze: 10 sty 2025, 15:58
Kasia EM pisze: 10 sty 2025, 13:02 Hej, a jeśli nie przeszkadza mi że jest w ciąży, to można przyspieszyć adopcję?
Ale jak to Pani nie przeszkadza bo nie rozumiem? To forum stowarzyszenia z którego adoptujemy świnki ze statusem WOLNA lub DO ADOPCJI. Co by Pani zrobiła z młodymi po rozwiązaniu ciąży lub jeśli urodzi się samiec a miałaby Pani same samiczki? Nie rozumiem zupełnie takiego podejścia bo to, że świnka jest wyjątkowej urody to nie powinien być wyznacznik nr. 1. Aby adoptować świnkę trzeba przejść przez całą procedurę i odbyć wizytę przedadopcyjną. Nikt nie wyda świnki w ciąży do domu stałego.
też mnie to trochę dziwi. Adopcja to poważna decyzja, a procedury są właśnie po to, żeby zapewnić świnkom odpowiednie warunki. Ciąża to dodatkowa odpowiedzialność – trzeba być przygotowanym na młode i mieć plan na ich przyszłość. też mnie to trochę dziwi. Adopcja to poważna decyzja, a procedury są właśnie po to, żeby zapewnić świnkom odpowiednie warunki. Ciąża to dodatkowa odpowiedzialność – trzeba być przygotowanym na młode i mieć plan na ich przyszłość.
Kasia EM
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: Kasia EM »

Moi Mili druga świnka w moim życiu , którą wzięłam bo ktoś chciał się pozbyć, była w ciąży. Dowiedziałam się o tym dopiero jak urodziła, po miesiącu mieszkania u mnie. Bardzo dobrze wiem, co należy zrobić, jak pojawią się młode różnej płci. Wspieranie i przebywanie razem z mamą - świnką i jej prosiaczkami to wyjątkowy moment w moim życiu.
Awatar użytkownika
Agata
Kontakt:

Kasia EM pisze: 14 sty 2025, 15:13

Moi Mili druga świnka w moim życiu , którą wzięłam bo ktoś chciał się pozbyć, była w ciąży. Dowiedziałam się o tym dopiero jak urodziła, po miesiącu mieszkania u mnie. Bardzo dobrze wiem, co należy zrobić, jak pojawią się młode różnej płci. Wspieranie i przebywanie razem z mamą - świnką i jej prosiaczkami to wyjątkowy moment w moim życiu.
Ale stowarzyszenie w życiu nie wyda do adopcji takiej świnki… świnia będzie do adopcji po 40 dniach jeśli ciąża będzie wykluczona. Jeśli jednak okaże się, że jest w ciąży to zapewne po ponad 80 dniach. Dla nas niekontrolowane rozmnażania przez nieodpowiedzialne osoby nie są niczym pięknym bo wiele z młodych świnek umiera podczas porodów jeśli matka jest np. za mała.
Dron & Raymi
Romek & Yuki
Winston (WA) & Mufka
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Jaśminka - wolna [Gdynia]

Post autor: Ewa i Michał »

Jaśminka całe szczęście bez kinderniespodzianki :) Także mała rozgląda się za kochającym domkiem :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”