Pandora- w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Pandora- w DS

Post autor: silje »

Obrazek

Pandora

Świnka uratowana z pseudohodowli.. Jest już albo wiekowa, albo zwyczajnie bardzo zaniedbana. Chuda, uszkodzone prawe oczko (prawdopodobnie zakłute sianem), pododermatitis na przednich łapkach, ogólnie brudna. Kilka dni jednak wystarczyło, by nabrała ciałka, oczko też już lepsze. Łapki smarujemy.
Jako że historia świnki jest nieznana- czeka ją 40-dniowa kwarantanna w celu wykluczenia ciąży. W tym czasie mam nadzieję odbudować jej formę a ciążę wykluczyć.
Jak to skin- apetyt ma ogromny :) Uwielbia wylegiwać się w ciepłej norce. Nie lubi dotyku, ale jest dość ładnie oswojona.

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej https://swinkimorskie.eu/SPSM/images/do ... na2020.pdf
Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń!
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120 cm dla dwóch świnek), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz opiekę weterynaryjną specjalisty od zwierząt egzotycznych.
Proszę zapoznać się z https://swinkimorskie.eu/SPSM/index.php ... &Itemid=83 i https://swinkimorskie.eu/SPSM/index.php ... &Itemid=88

* Imię świnki- Pandora
* Wiek świnki- nieznany, prawdopodobnie starsza
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 6112
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innej samiczki lub kastrata- po wykluczeniu ciąży, najwcześniej w połowie listopada 2023
* Stan adopcji- DS u p. Aleksandry O. ze Stargardu
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Complete, siano i zioła, marchew, burak, seler naciowy, jabłko itd. Ogólnie- wszystko!
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Pandora [Sztum]- starsza skinka, wstrzymana

Post autor: porcella »

Jest śliczna, choć biedę widać. Ale jakie ma bystre spojrzenie!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

wiadomo że cudna :love:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

12.10 Pandora była na przeglądzie. Dr Judyta mówiła, że ona może mieć 2 lata, tylko jest zaniedbana.. Poza pododermatitis na przednich łapkach ma również szare, niedoborowe zęby- wskazana suplementacja wit C. Na łapki dostałam Masijet, mam stosować zamiennie z Reparilem i Solcoserylem. Oczko już zupełnie zdrowe. Pobraliśmy krew, poszły też bobki do badania- wszystko jest ok :)
Pandorka pięknie przybiera na wadze, apetyt ma wręcz niesamowity. Uwielbia spać w norce. Jeszcze trochę i będzie jak nowa :)
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Pandora apetyt ma ogromny i przez te 3 tygodnie waga skoczyła z 637 na 796g :love:
Ciążę z głowy wypieram, podobno w pseudo siedziała sama. Zobaczymy :levitation: Zaczyna wyglądać po prostu zdrowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Pandora [Sztum]- starsza skinka- rezerwacja

Pandora- rezerwacja dla p. Aleksandry ze Stargardu :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Pandora- w DS

Dziś po Pandorę przyjechała nowa Rodzinka :jupi:
Właśnie są w drodze do domku. Czeka tam osamotniona skinka, mam nadzieje, że się zaprzyjaźnią z Pandorą :love:
A za miesiąc dołączy do nich jeszcze Dakar :)

Kaitlyn- jeszcze raz bardzo dziękuję za wizytę przedadopcyjną :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”