Imię świnki: CHRUPEK
Numer adopcyjny: 6090
Informacje dot. adopcji: do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
Stan adopcji: DS u Izy R. z Warszawy
Miejscowość, w której przebywa zwierzę: Justynów k. Łodzi
Kontakt ws. adopcji: lettertomonikaochman@gmail.com
Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: ja
Osoby zainteresowane adopcją proszę o wypełnienie ANKIETY ADOPCYJNEJ:
https://www.interankiety.pl/f/xBGLZyNv
Historia zwierzęcia oraz stan zdrowia:
Chrupek został znaleziony na parkingu w Piotrkowie Trybunalskim, gdzie biegał luzem koło stojącego tam motoru… Ktoś go ewidentnie porzucił

To bardzo pro-ludzki prosiaczek, domaga się dużej atencji. Cały czas chce być głaskany i podchodzi pod rękę jak coś się wkłada/wyjmuje z klatki

3.10.2023 Chrupcio miał USG. Oprócz lekko zmienionego obrazu trzustki i małej zmiany grzybiczej pod okiem nic mu nie dolega. Ładnie przytył, dostał leki.
Wariuje w klatce niesamowicie! Widać, że to młody i hardy świnek, który potrzebuje kolegi do wspólnych zabaw. Mimo, że w czasie leczenia musi być jeszcze u mnie to już teraz można rezerwować tego uroczego kawalera!
Informacje dotyczące diety:
Karma Versele-Laga Cavia Complete, siano najlepszej jakości + zioła, warzywka (ogórek, marchewka, burak, jarmuż, kalarepka, cykoria, seler naciowy, papryka, pomidor, natka pietruszki i marchewki, koperek itp.).
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej!
Nowy domek musi zapewnić Chrupeczkowi świnkowe towarzystwo, przestronne lokum (powierzchnia minimum 0,7 m2), pyszne jedzonko, opiekę weterynaryjną (specjalista od gryzoni polecany przez nasze stowarzyszenie) oraz mebelki, w których będą mogli się ukryć.
UWAGA: Jako dom tymczasowy pragnę zapewnić świnkom jak najlepsze warunki, dlatego nie liczy się dla mnie kolejność zgłoszeń