Zenek z giełdy ptaków [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Iceberg1976

Zenek z giełdy ptaków [*]

Post autor: Iceberg1976 »

16.11.2013
Zmiana autora wątku z Cynthii na twojawiernafanka

08-10-2014
Zmiana autora wątku z twojejwiernejfanki na Iceberg1976

Imię świnki: Zenek
Wiek świnki: około pół roku
Płeć świnki: samiec
Adopcyjny numerek świnki: 1171
Miejscowość, w której przebywa zwierzę oraz u kogo: Bielsko-Biała, twojawiernafanka

Historia zwierzęcia, przebyte choroby:
Z opisu Cynthii:
Świnkę znalazłam na Pszczyńskiej Giełdzie Ptaków http://www.gieldaptakow.com/galeria_gieldy_2013.html, pan sprzedawał gołębie i kury, a w jednej klatce na prętach i opakowaniu po jajkach (takim tekturowym) siedział Zenek; bez wody, siana, jedzenia, na chłodzie. Podejrzewam grzybicę, choć pan twierdził, że pogryzły go dwa inne samce u wnuka... Założyłam, że to nie pseudo, tak jak inni którzy tam stali z 8-12 świnkami na oko 3-4 tygodniowymi w klatkach 60-ach, Zenek to spora świnka 750g żywej świńskiej wagi - wyglądał na chorego. Zabrałam go, bo by mi się po nocach śnił... Dziś było chłodno, Zenek był na dworze co najmniej 3 godziny - od ok 6 rano. Pan był w kurtce zapięty po szyję - Zenek stał na chłodzie i nie mógł się ruszyć...
Mam nadzieję, że po wyleczeniu i odkarmieniu Zenek znajdzie rodzinę, dla której będzie wart więcej niż dyszka na piwo... A panu życzę... sami się domyślcie czego...

Informacje dot. diety: marchewka i natka pietruszki na pewno, ogórek, szpinak, buraczek, suszki, cykoria, CN, kapuszkowa ładnie znika, Greenwodsa nie tknął
Stan adopcji: adopcja wstrzymana (oczekuje na kastrację i będzie łączony z Kornelią: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=11&t=714 )
Dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do innego samczyka lub sterylizowanej samiczki, być może wkrótce będziemy szukać mu kolegi, chyba, że wcześniej znajdzie dom. Próbowaliśmy łączenia z Alvinem (http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =11&t=1360), ale się nie dogadali.
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW lub mail: em.jot.gliwice@gmail.com
Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: zgadnijcie

Witajcie, nazywam się Zenek. Przynajmniej tak twierdzi ta Duża, która dała mi marchewkę i chciała mnie utopić w jakimś zbiorniku z wodą. Teraz, tu gdzie jestem, jest ciepło, jest siano i słyszałem też inne świnki. Ale wierzcie mi, nie zawsze było tak różowo...Na razie nie chcę o tym mówić.
Duża mówi, że teraz będzie lepiej. Mam nadzieję. Bo co może być gorszego od stania na zimnie bez jedzenia i możliwości schowania się gdziekolwiek? Życie świnki nie jest łatwe. Duża mówi, że znajdziemy takich dużych, którzy mnie pokochają i będą o mnie dbać. Byłoby fajnie. Będę dobrą świnką, będę grzecznie wszystko zjadał, i kochał Was całym moim świńskim serduszkiem. To jak będzie? Przygarnie ktoś świnka? :pray:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 gru 2013, 10:53 przez Iceberg1976, łącznie zmieniany 6 razy.
StokrotkaPn

Re: Zenek - świnka z giełdy ptaków [Bielsko-Biała/Kęty]

Post autor: StokrotkaPn »

Piękny jest dobrze, że go stamtąd zabrałaś.
Teraz będzie już tylko lepiej.
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

O jaki potarganiec fajny! :)
Tysia

Post autor: Tysia »

Monia..nie zgadzam się :nono: Zenuś :love: i obsikaj dużą za karę.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Z przedpokoju ( bo w pokoju klatki się już nie mieszczą) słychać chrupanie marchewki. Zenek siedzi na podkładzie, bo chcę sprawdzić jak z bobami u niego...
Awatar użytkownika
Beth
Miejscowość: Rybnik
Kontakt:

Post autor: Beth »

Śliczny prosinek :love: Za nowy domek :fingerscrossed:
Aktualizacja WPA
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Najnowsze informacje o Zenku - on nie ma pojęcia co to burak... Karma zmieszana z płatkami też nie ruszona... Pewnie jadł ziarno. Mam jeszcze trochę w zapasie, przestawiać będę z czasem... Bobów nie widzę... Trochę mnie to martwi, bo w pudełku nie robił, teraz też nie... Czyli od ok 6 godzin nie było bobka.... Dziwne...

Zenek to bardzo długa świnka, dlatego wydaje mi się że jego waga jest trochę mała... Ale to określi już doktor Iza jutro lub pojutrze. Będzie większa wycieczka - Kornelia do nowego domu, Esmeralda na kontrolę, Zenek na oględziny :szczerbaty: Wesoły świnkobus :jupi:
Ann

Post autor: Ann »

Jak dobrze, że go zabrałaś... Mam nadzieję, że ze zdrówkiem będzie okej :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Bidul :( jest taki śliczny, że na pewno szybko znajdzie nowy kochający domek :buzki: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Ostatnio zmieniony 03 lis 2013, 18:01 przez dortezka, łącznie zmieniany 1 raz.
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Bobami jeszcze się nie martw - jeśli teraz jadł, to pewnie wkrótce się pojawią :)
Ja bym to zrzuciła na stres.
Może to i dobrze, że nie będzie u mnie na DT? Kto wie, jak by się to skończyło! (Ale jak będziesz w lecznicy jakimś cudem we wtorek, to esemeska możesz puścić, wyjdę Pana zobaczyć) :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”