- wiek - ur. ok. 02.2021r
- płeć - samiczka
- nr adopcyjny: 5349
- stan adopcyjny: ... (*)
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka odebrana ze sklepu zoologicznego - najpewniej nienadająca sie do sprzedaży, przekazana pod opiekę spśm. Dziewczynka obecnie czeka na badanie krwi- przyjechało do mnie maleństwo ok 280g i póki co ,,tyjemy" szczęśliwie. Niestety po pierwszym badaniu, wiemy na pewno, że Bobinka nie widzi na jedno oczko (przebudowana soczewka), drugie szczęśliwie udało się wyleczyć bo była mikroskopijna zmiana. Kolejne ,,niestety" to to, że ma skręconą główkę, co może świadczyć o wielu rzeczach. Na ta chwilę czekamy za odpowiednim momentem na możliwość dokonania badania aby wykluczyć e.c. Od tego będzie zależała dalsza droga Dziewczynki. Mam nadzieję, że skręt spowodowany jest spoglądaniem zdrowym oczkiem ale wiadomo, pewność będziemy mieli po wynikach laboratoryjnych . Poza zdrowotnymi kwestiami to malutki, cudowny strachulec. taki drobiażdżek.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - AniaC, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: poznajemy się, podajemy CC, sianko, zioła wszelkie, większość warzyw (choć z tym jedzeniem warzyw bywa różnie)
# kontakt do osoby decyzyjnej – AniaC aniusiacel@wp.pl
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120cm długości dla 2 świnek- im większa tym lepsza), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz obowiązkową, odpowiednią opiekę weterynaryjną.