Bobinka (T-ń) E.C.+ (*)

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
AniaC
Miejscowość: Toruń okolice
Kontakt:

Bobinka (T-ń) E.C.+ (*)

Post autor: AniaC »

BOBINKA

Obrazek

- wiek - ur. ok. 02.2021r
- płeć - samiczka
- nr adopcyjny: 5349
- stan adopcyjny: ... (*)

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka odebrana ze sklepu zoologicznego - najpewniej nienadająca sie do sprzedaży, przekazana pod opiekę spśm. Dziewczynka obecnie czeka na badanie krwi- przyjechało do mnie maleństwo ok 280g i póki co ,,tyjemy" szczęśliwie. Niestety po pierwszym badaniu, wiemy na pewno, że Bobinka nie widzi na jedno oczko (przebudowana soczewka), drugie szczęśliwie udało się wyleczyć bo była mikroskopijna zmiana. Kolejne ,,niestety" to to, że ma skręconą główkę, co może świadczyć o wielu rzeczach. Na ta chwilę czekamy za odpowiednim momentem na możliwość dokonania badania aby wykluczyć e.c. Od tego będzie zależała dalsza droga Dziewczynki. Mam nadzieję, że skręt spowodowany jest spoglądaniem zdrowym oczkiem ale wiadomo, pewność będziemy mieli po wynikach laboratoryjnych . Poza zdrowotnymi kwestiami to malutki, cudowny strachulec. taki drobiażdżek.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - AniaC, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: poznajemy się, podajemy CC, sianko, zioła wszelkie, większość warzyw (choć z tym jedzeniem warzyw bywa różnie)
# kontakt do osoby decyzyjnej – AniaC aniusiacel@wp.pl
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120cm długości dla 2 świnek- im większa tym lepsza), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz obowiązkową, odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2021, 21:38 przez AniaC, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Re: Bobinka (T-ń) wolna/kwarantanna

A tu mamy tłumaczenie dlaczego Bobinka... modliłam się, żeby chociaż 1 bobka dała... przyjechała aż z Gliwic i ani jednego nie było... przerażone, niejedzące chucherko.... uff udało się, bo bobasek szybko zrozumial, ze juz jest w domu :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
moniczka_omn
Miejscowość: Justynów k. Łodzi
Kontakt:

Post autor: moniczka_omn »

Śliczna :love:
Na zawsze w serduszku:
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
:candle:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Śliczna!
Oby ten skręt to tylko od niewidzącego oka. Na pewno bierzecie też pod uwagę zapalenie ucha, to by było gorzej, ale przynajmniej nie ec. Mam świnię w ogóle bez oczu, radzi sobie fantastycznie, ma też niskorosłość, jeśli kłopoty z oczami są z wad wrodzonych, to wiem od weta, że na ogół nie jest to jedyna wada, niskorosłość może być też. Ale to nic takiego w sumie, Otonia moja już w sierpniu będzie miała 4 lata, jest wielkości półrocznej świni i obecnie awansowała na pierwszą hierarchicznie żonę naszego kastrata, radzi sobie doskonale. A Walczak [*] nasz po masywnym zapaleniu ucha środkowego miał jednostronne porażenie głowy i z okiem było coraz gorzej, też go skręcało, i też radził sobie super.
Mocno trzymam.
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Co u małej?
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

No właśnie, ponawiam pytanie, wiemy już coś wiecej o Bobince?Może u mnie czeka na Nią spokojniutka,starsza koleżanka?... :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

To by było cudownie!
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Beatrice pisze:No właśnie, ponawiam pytanie, wiemy już coś wiecej o Bobince?Może u mnie czeka na Nią spokojniutka,starsza koleżanka?... :buzki:
Beatrice baaardzo baaardzo Ci dziękuję i przepraszam.
Dziś dostałam wyniki i niestety Bobinka jest nosicielem E.C. :?
Czeka ją leczenie i szukanie domu tylko z obciążonymi świnkami :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”