Sam- zamieszkał w Warszawie, całkiem nie sam :)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Sam- zamieszkał w Warszawie, całkiem nie sam :)

Post autor: silje »

29.03.2020
Z uwagi na obecną sytuację epidemiczną i charakter mojej pracy
chętnych na adopcję proszę o uzbrojenie się w cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedź na PW lub maila- mogą mi się zdarzyć opóźnienia.
Trzymajcie się zdrowo!

Sam- (kastrat)- świnek dorosły, raczej dominujący. Wrócił do adopcji po ponad dwóch latach.
W swoim byłym DS nigdy nie dogadał się z kolegą Folikiem i mieszkał z nim przez kratki.
Na chwilę przed adopcją już wykazywał awanturnicze skłonności i tak mu już zostało..
Poprzedni wątek adopcyjny viewtopic.php?f=62&t=8189&hilit=Sam+bill+Harry
Nie chcę go po raz kolejny wysyłać gdzieś "na próbę" licząc na to, że może z kimś jednak się dogada. W planach mam kastrację, ale zważywszy na obecne okoliczności- nie wiadomo kiedy uda się ją przeprowadzić.
ED- Sam już po zabiegu.

Świnek po kontroli weterynaryjnej- zdrowy.

Obrazek

* Imię świnki- Sam
* Wiek świnki- ur ok 1.08.2017
* Płeć - samiec, kastrat
* Numer adopcyjny - 3733
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - poszukuje żony. Lub kilku.
* Stan adopcji-DS u edytah, Warszawa - do adopcji po 7 maja 2020

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum (woj. pomorskie), silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler naciowy, cukinia, pomidor- ogólnie jest niewybredny.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)

Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (min.120cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z procedurą adopcyjną!
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
oraz
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88

Ważne!
Jeśli chodzi o transport- podejdźmy do tematu z rozwagą.
Wszystkim nam powinno zależeć, by świnka dojechała do swojego domu w warunkach jak najbardziej komfortowych- bez zbędnych stresów: przesiadek, hałasów, nie narażana na mrozy/upały/przeciągi itp. Dlatego też staram się nie wysyłać świnek w dalekie trasy (powyżej 300km), jednakże każdą adopcję rozpatruję indywidualnie, bo można przejechać i 600km w klasie de lux, jeśli się bardzo chce, a bywa tak, że 120 km stanowi problem. Liczę na współpracę z przyszłym domem świnki w tej kwestii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sam, kastrat [Sztum]- do adopcji po 7.05

No i tak się ułożyło, że zabieg kastracji był już dziś. Teraz niech chłopak ładnie goi. Pomaleńku zaczynamy rozglądać się za żonką.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Zdroweczka kotku i goj się bo żonka na pewno juz gdzieś czeka! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Świnkolub
Miejscowość: Ostrołęka
Kontakt:

Post autor: Świnkolub »

Taki piękny, że wyrywa się wielkie "łaaaał" :buzki:
Zdjęcia jak do portfolio :o aż się trudno napatrzeć :buzki:
Awatar użytkownika
MALINAnula
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: MALINAnula »

Jaki to jest piękny potarganiec. Goi się chłopak ładnie? I jak nastrój kastrata?
Lulu i Mia trzymają "kciuki" za wszystkich adopciaków

Zapraszam caviadopcja@gmail.com

Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Goi się, goi :). I nie wiem, czy zauważył, że coś mu ubyło.
Nie podoba mu się kłucie, bo oczywiście jak to po zabiegu dostaje antybiotyk i p/bólowe (od dziś już sam antybiotyk).
Poza tym wszystko naprawdę jest ok. I oby tak dalej :) .
edytah

Post autor: edytah »

Witam,

Wraz z mężem jesteśmy DS już od kilku lat. Wcześniej też świnki były z nami (choć nie ze stowarzyszenia). Po prostu je uwielbiamy. :D W naszym domu do wczoraj mieszkały 3 świniaczki. Niestety musieliśmy pożegnaliśmy naszego kochanego Charliego :candle: . Choć strata bardzo nas boli wiemy, że inne świnki czekają z niecierpliwością na nowy domek. Nasze dziewczyny też snują się po domu osowiałe bez swojego towarzysza. Im dłużej patrzymy na Sama tym bardziej zaczyna skradać nasze serca. Nie jest nam straszny wiek świnki i jej przejścia, bo z różnymi charakterami, sytuacjami i chorobami mieliśmy do czynienia. Z naszej strony możemy zaoferować wspaniałe towarzystwo nas, naszych dzieci i dwóch świnkowych dam: Neli (bardzo spokojna, trochę zamknięta w sobie, ma ok 4,5roku) oraz Kaliny (istny żywioł, ma niesamowity temperament i ok 2,5roku). Domek dla świnek ma trzy piętra, które łącznie mają ok 1,4m2. Do jego wysłania używamy brykietu i trocin. Mamy domki, hamaczki, norki, tunele. Podajemy Cavia complete jako podstawowe jedzenie, sianko węgrowskie, jaśkowe, do tego mieszanka ziół dla świnki. Świnki dostają też warzywa oraz od czasu do czasu owoce i przekąski z lucerną lub inne snacki. Choć koło nas jest kilku weterynarzy dla małych gryzoni korzystamy z usług Ogonka, bo mamy do niego największe zaufanie, a na wakacje świnki wyjeżdżają do moich rodziców. Mamy również doświadczenie w łączeniu świnek, więc nie obawiamy się odrzucenia Sama przez nasze dziewczyny. Jesteśmy cierpliwymi osobami, więc i do łączenia podchodzimy ze spokojem.
Na wszystkie pytania chętnie odpowiemy. :D Czekamy na kontakt.

Pozdrawiam, Edyta
Tel.: 888.....
schowałam nr telefonu / silje
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Piszę PW :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sam, kastrat [Sztum]- do adopcji po 7.05- rezerwacja

Sam- rezerwacja dla edytah z Warszawy :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sam- zamieszkał w Warszawie, całkiem nie sam :)

Sam już w swoim domku. Ma dwie żonki i podobno świetnie się dogadują, choć początek łatwy nie był.
Powodzenia słodziaku :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”