Mały Benedetto - DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Mały Benedetto - DS

Post autor: silje »

Do adopcji już całkiem niedługo (po podrośnięciu) maluszek urodzony u mnie w DT- syn Zori z tego wątku viewtopic.php?f=98&t=10543
Obrazek
Imię świnki- Benedetto
* Wiek świnki- ur. 22.01.2020.
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4935
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u EWCIA79, Lębork

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum (woj. pomorskie), silje
* Informacje dot. diety- Cavia Complete, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler naciowy. cukinia, pomidor
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)

Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (min.120cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z procedurą adopcyjną!
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
oraz
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88

Ważne!
Jeśli chodzi o transport- podejdźmy do tematu z rozwagą.
Wszystkim nam powinno zależeć, by świnka dojechała do swojego domu w warunkach jak najbardziej komfortowych- bez zbędnych stresów: przesiadek, hałasów, nie narażana na mrozy, upały itp. Dlatego też staram się nie wysyłać świnek w dalekie trasy (powyżej 300km), jednakże każdą adopcję rozpatruję indywidualnie, bo można przejechać i 600km w klasie de lux, jeśli się bardzo chce, a bywa tak, że 120 km stanowi problem. Liczę na współpracę z przyszłym domem świnki w tej kwestii.

Obrazek
Tu jeszcze z czasów, kiedy mieszkał z mamą Zori
Obrazek
I inne zdjęcia, jak był malutki:
Pierwszego dnia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Z siostrą Basimą
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Świnkolub
Miejscowość: Ostrołęka
Kontakt:

Re: Mały Benedetto- do adopcji po 22.02 [Sztum]

Post autor: Świnkolub »

Cudny :buzki:
Wszystkie maluchy wspaniałe, calutka "dostawa" włącznie z nieletnimi mamusiami :) Zori, Tori itd. jak im tam jest. Powodzenia! :buzki:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Mały Benedetto [Sztum]- wst. rezerwacja

Benedetto- wst. rezerwacja dla EWCIA79 :)

Czekamy na wyniki jego potencjalnego kolegi Bonusa z nadzieją, że będzie zdrów (jego kolega odszedł niedawno z podejrzeniem chłoniaka).
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Mały Benedetto - DS

Wyniki potencjalnego kolegi Benedetto -Bonusa okazały się na szczęście dobre :D :tired:
Mały nareszcie mógł pojechać do swojego domu. Mam nadzieję, że się chłopaki polubią. Czekam na wieści z łączenia.
Awatar użytkownika
EWCIA79
Miejscowość: Lębork
Kontakt:

Post autor: EWCIA79 »

Benedetto dotarł szczęśliwie do nowego domku :) . Narazie zapoznaje się z Bonusem przez kratki , powiem szczerze że Bonus był bardzo zainteresowany nowym kolegą tak bardzo chciał go poznać bliżej,że próbował przegryźć kratkę :lol: . Jeszcze przez dzień lub dwa dam małemu oswoić się z nową sytuacją i pomyślę o zapoznaniu się chłopców na wybiegu.Mam nadzieję że Bonus zaakceptuje Benedetto bo maluch jest naprawdę cudny :love:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Trzymam za dogadanie :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Musi być dobrze!
Awatar użytkownika
EWCIA79
Kontakt:

Dzisiaj wypuściłam chłopaków na wybieg pierwszy raz słyszałam żeby świnie tak dużo gadały pyszczki im się nie zamykają :) .Od razu jak ich wypuściłam zaczęli się ganiać i skakać na siebie , nie było żadnego szczekania zębami tylko ganianie za sobą .(wieczorem wstawię filmiki jak to wyglądało.) Moje pytanie czy na wieczór mam ich rozdzielić czy zostawić na wybiegu przez całą noc.Teraz mam nad tym kontrolę i jak by coś się działo mogę je rozdzielić , boję się żeby sobie czegoś nie zrobili.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Zostawić na wybiegu, nie rozdzielamy :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
EWCIA79
Kontakt:

To obiecane filmiki z łączenia chłopaków
https://www.youtube.com/watch?v=cbvwtSCcZp0
https://www.youtube.com/watch?v=gJ1nMFNd3N4
https://www.youtube.com/watch?v=1h463iXtYPU

Po całym dniu razem teraz jest tak
Obrazek :D
Zobaczymy jak to się dalej rozwinie :D
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Zobaczymy. Ale ja jestem optymistką - powinno być dobrze :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”