WICHEREK Łódź REZERWACJA

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

WICHEREK Łódź REZERWACJA

Post autor: Pulpecja »

WICHEREK

Obrazek

- płeć świnki: samiec
- adopcyjny numerek: 4846
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Łódź, Pulpecja
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: Odebrane w większej liczbie od osoby prywatnej. Na pierwszy rzut oka zabiedzone i wygłodniałe. Niska waga, w takcie badań.
- informacje dot. diety: Karma Cavia Complete,Beaphar Natura, sianko, zioła, warzywa - wszystkie polecane dla świnek
- stan adopcji: ZAREZERWOWANY dla Poleny
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Okruszkiem, Konikiem Garbuskiem lub do innego samca
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - ania.spsm@gmail.com lub pw
- informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: ja

Obrazek

Obrazek

Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższe świnki, ich charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Szukają dobrego, odpowiedzialnego domu z klatką (minimum 100cm długości dla 2 samców) + codzienne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Re: WICHEREK Łódź

To się nowy rok nam zaczął! Wczoraj Wicherek jakoś dziwnie brał ode mnie z ręki warzywka, a dzisiaj zupełnie nie udawało mu się wziąć ogórka. Wzięłam go na oględziny i ... mamy sensację noworoczną :glowawmur: Wicherek stracił wszystkie cztery przednie zęby :(
A na dodatek zeżarł jednego zęba :shock: a może i więcej.
Afi

Post autor: Afi »

O rety! Jak to się stało? Złamał sobie wszystkie? Biedaczek... Trzymam kciuki, aby szybko doszedł do siebie :buzki:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: kimera »

Pewnia miał szare, osłabione. Wystarczyło, że zaczął szarpać za pręty, albo zgrzytać i kłapać zębami i siekacze poszły.
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Zębiszcza odrastają, Wicherek zajada się natką pietruszki i koperku, a dzisiaj trochę poskrobał jabłka - ja trzymałam, on skrobał :jupi: . Cały czas jeszcze je rozmoczoną karmę.
Nowy Rok przyniósł nowe: cała trójka (Okruszek,Wicherek i Konik Garbusek) zamieszkały razem z moim Totorem i jeszcze jednym maluchem, któremu jeszcze nie wybrałam imienia (może Wafelek?). Mają złączone dwie 120 i jest cudnie. :love:
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Kontakt:

Zęby odrosły, ale martwię się, bo choć je siano i suchą karmę, to warzywa nadal muszę mu kroić na paski. Wtedy wciąga jak spaghetti. Wygląda to ślicznie, ale żeby mu ciąć nawet cykorię? :?
Liizzie

Post autor: Liizzie »

To jest jeden z najpiękniejszych prosiakow jakie widziałam! Szkoda tylko ze przy mojej prośbie o adopcje swinki dostalam odpowiedz ze 120x60 na 3 chłopaków to malo... :(
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Niestety 120 dla dziewczyn to minimum a samce są bardziej terytorialne i klatka musi być dużo większa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Prosiak Srosiak
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Kontakt:

Post autor: Prosiak Srosiak »

Pulpecja pisze:Zęby odrosły, ale martwię się, bo choć je siano i suchą karmę, to warzywa nadal muszę mu kroić na paski. Wtedy wciąga jak spaghetti. Wygląda to ślicznie, ale żeby mu ciąć nawet cykorię? :?
Spokojnie, jak je siano i karmę to będzie dobrze. Sami niedawno przechodziliśmy przez rozmoczoną karmę i krojenie wszystkich warzyw i owoców w małe paseczki (zwichnięty staw żuchwowy). Świeże w formie spaghetti szykowaliśmy jeszcze przez dwa tygodnie, od momentu kiedy siano i karma nie były już problemem dla prosiaczka. Teraz warzywa, owoce i zielone znika w całości w tempie natychmiastowym :D
Prosiak Srosiak[*] Elmo[*] Misia[*] Bisia[*] Emil[*] Amitka[*] Puszilda[*] Dariusz[*] Monster[*] Zuzanna[*] Kędzior[*] Sweety[*] Alicja[*] Gwiazdka[*] Zbysiu[*] Groszek[*] Lusia[*] Onyk[*]
Awatar użytkownika
Polena
Miejscowość: Warszawa/Kanie
Kontakt:

Post autor: Polena »

@Pulpencja, napisałam do Ciebie PW :3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”