Fido, Komodo- DS__ Jeremi- DS__Vladik i Jugo- DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Fido, Komodo- DS__ Jeremi- DS__Vladik i Jugo- DS

Post autor: silje »

Obrazek

Do adopcji po kwarantannie (najwcześniej po 25.12.2019 jeśli wszystko będzie ok) czterech chłopaczków z pseudohodowli.
Przyjechali do mnie z armią wszołów, która mam nadzieję dawno już poległa. Poza tym wyglądają zdrowo (poza Vladikiem)- przegląd weterynaryjny jeszcze przed nami.
Świnki mieszkają na razie zgodnie, razem, zatem do adopcji w dowolnej konfiguracji w obrębie tej ekipy, lub do innych samczyków.

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, siano i zioła, jabłko, marchew, burak, seler. Wprowadzamy stopniowo.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń!
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości, a najlepiej 120 wzwyż, a dla samców min. 120 cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83

Ważne!
Jeśli chodzi o transport- podejdźmy do tematu z rozwagą.
Wszystkim nam powinno zależeć, by świnka dojechała do swojego domu w warunkach jak najbardziej komfortowych- bez zbędnych stresów: przesiadek, hałasów, nie narażana na upały, mrozy, przeciągi itp. Dlatego też staram się nie wysyłać świnek w dalekie trasy (powyżej 300km), jednakże każdą adopcję rozpatruję indywidualnie, bo można przejechać i 600km w klasie de lux, jeśli się bardzo chce, a bywa tak, że 120 km stanowi problem. Liczę na współpracę z przyszłym domem świnki w tej kwestii.

* Imię świnki- Fido
* Wiek świnki- ur. ok 10.11.2019
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4904
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z kolegą Komodo
* Stan adopcji- DS u p. Magdy z ok Morąga
Obrazek

Obrazek

* Imię świnki- Komodo
* Wiek świnki- ur 07.01.2020
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4929
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji najchętniej z Fido, ewentualnie do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u p. Magdy z ok Morąga
Obrazek

Obrazek

* Imię świnki- Vladik
* Wiek świnki- ur ok. 10.11.2019
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4901
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z kolegą lub do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji-DS u p.Jolanty z Ustki
Uwaga: świnek ma wypadające prącie, mam nadzieję, że powodem są tylko niedobory, ale zobaczymy..
Ed. 22.12- jest lepiej :) Może jednak mu przejdzie.
Ed. 31.12- już jest ok!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

* Imię świnki- Jeremi
* Wiek świnki- ur. ok 20.10.2019
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4902
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z kolegą lub do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u p.Agaty z ok. Poznania
Obrazek

Obrazek

Obrazek

* Imię świnki- Jugo
* Wiek świnki- ur ok. 5.11.2019
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4903
* Stan adopcji- DS u p.Jolanty z Ustki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
katekk233

Re: Vladik, Jeremi, Jugo i Fido [Sztum]- kwarantanna

Post autor: katekk233 »

Witam. Jaka jest możliwość adopcji prosiaczków Fido i Jugo do domu w okolicach Lublina? Bardzo chcemy przygarnąć nowych mieszkańców po stracie Miss Piggy, ale niestety wszystkie świnki są bardzo daleko od nas.
Wer94
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Wer94 »

Vladik wygląda jak młodszy brat naszego Chruścika :love:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

katekk233 pisze:Witam. Jaka jest możliwość adopcji prosiaczków Fido i Jugo do domu w okolicach Lublina? Bardzo chcemy przygarnąć nowych mieszkańców po stracie Miss Piggy, ale niestety wszystkie świnki są bardzo daleko od nas.
To rzeczywiście za daleko, niestety. Poszukaj, na pewno są świnki do adopcji bliżej- w Warszawie, czy na Śląsku. A jeśli nie ma akurat w tej chwili, to zapewne niedługo się pojawią.
Ed. Odpisałam na maila.
Wer94 pisze:Vladik wygląda jak młodszy brat naszego Chruścika :love:
To prawda :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Jeremi- rezerwacja dla p. Agaty z ok. Poznania :)

Wszyscy chłopcy są w zasadzie już wolni i gotowi do adopcji, ale wizytę przeglądową u weterynarza zaliczą dopiero ok. 10.01- wcześniej nie dam rady.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Jugo i Fido [Sztum]- wolni__ Jeremi- rez. Vladik- rez.

Vladik i Fido - rezerwacja dla p.Jolanty z Ustki :)

Ed. 15.01- mała zmiana- do p. Joli pojedzie Vladik oraz Jugo. Szczegóły później.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Jugo [Sztum]- wolny__ Jeremi- rez. Vladik i Fido- rez.

Post autor: Dzima »

Dom dla Jeremiego sprawdzony :like: może się chłopak pakować, do towarzystwa będzie miał maluszka "Z doliny Muminków". Rodzina czeka za odbiorem.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Jugo [Sztum]- wolny__ Jeremi- rez. Vladik i Fido- rez.

Dzima- jeszcze raz dziękuję za wizytę :buzki:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Fido [Sztum]- wstrzymany__ Jeremi- rez. Vladik i Jugo- r

Vladik miał jechać do swojego nowego domku w Ustce razem z kolegą Fido, jednak parę dni przed wizytą u weterynarza okazało się, że teraz z kolei jemu (czyli Fido) lekko wysuwa się prącie. Przy badaniu Dr powiedziała, że ma tam w środku małą blizenkę- mógł go ktoś ugryźć, albo sam to zrobił. W każdym razie to może (ale nie musi) być powodem, że siurak się nie chowa i że może (ale wcale nie musi) mu tak zostać. Zwiększyłam dawkę wit C i jest jakby lepiej. Z tego powodu właśnie Fido jest chwilowo wstrzymany- do wyjaśnienia.

Tak, że od wizyty u dr Judyty (14.01) Vladik czeka u Ewy i Michała na transport do swojego domu w Ustce ale z innym kolegą, Jugo. Również razem mieszkali, lubili się. A nowy domek przyjmie Jugo równie serdecznie, bo "wszyscy są piękni". Oczywiście, że tak!

Mam nadzieję, że sytuacja czarnuszka Fido szybko się wyklaruje i również i on trafi do swojego domku.

Jeremi w zasadzie już mógłby jechać, ale nie możemy znaleźć transportu..
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Fido [Sztum]- wstrzymany__ Jeremi- rez. Vladik i Jugo- D

Vladik i Jugo wczoraj zameldowali się w swoim domku :jupi:
Byli naprawdę baaardzo wyczekiwani.

Ogromnie dziękuję Ewie i Michałowi za opiekę nad chłopakami przez kilka dni, za wizytę przedadopcyjną oraz za transport do Ustki :buzki:
Jesteście niezawodni! :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”