Nr adopc.4792
stan adopcyjny: WOLNA - do stada obciążonego e.c.
# historia zwierzęcia: dziewczynka oddana pod opiekę SPŚM przez osobę prywatną, uprzednio odebrana z OLX jako towarzysz dla Jacunia- okazało się jednak, że Chimi to dziewucha więc wylądowali w osobnych klatkach...jednakże pewności 100% nie mamy, obowiązuje kwarantanna po której, jesli okaże się, że szanowny pan Jacunio nie zostawił po sobie prezencików- ta drobniutka dziewczynka będzie mogła rozejrzeć się na nowym, stałym domkiem. Póki co jesteśmy przed wizytą u Pani Dr , nie jestem w stanie nic więcej odnośnie zdrówka świneczki napisać. Jedyne co rzuciło się w oczy, to oczy... bielmem zaciągnięte...myślę, że niestety nieodwracalne. Poprzedni dom stosował kropelki na zlecenie lek.wet. Nie zmienia to jednak faktu, ze dziewczyneczka dziarska i głodna i drobniutka i będziemy zdawać relacje na bieżąco

Edit. Świnka ec+, adopcja tylko do stada obciążonego e.cuni.
# miejsce gdzie przebywa świnka i u kogo: ok.Torunia, AniaC
# informacje dot. diety: odkarmiamy się- apetyt dopisuje, skubie dzielnie wszelkiego rodzaju suszki- jak poznamy się bliżej to nie omieszkam uzupełnić wątku

# osoba decyzyjna- AniaC aniusiacel@wp.pl
# informacja kto wydał zgodę na założenie wątku- ja
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów