MAUNA KEA

wiek - 3 lata na 06.2019
- płeć - samica
- nr adopcyjny 3068
- stan adopcyjny: WSTRZYMANA dalsze losy viewtopic.php?f=97&t=9158
BIBIANA

wiek - 3 lata na 06.2019
- płeć - samica
- nr adopcyjny 4709
- stan adopcyjny: zmała

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnki oddane przez osobę prywatną. Manua Kea wróciła do adopcji po 3 latach, tu jej poprzedni wątek viewtopic.php?f=62&t=6943&hilit=3068
Świnki zostały oddane, bo...opiekunowie nie będą mogli się już nimi zajmować. Taką dostała informację. Cóż...
Mauna ma lekko skręcony łepek, podobno zawsze tak miała, ale dr zaleciła przeleczenie Fenbendazolem, co uczyniłam. Natomiast Bibiana, która z nią została oddana ma problemy z wątrobą, chwilowo otrzymywała suplement. Niedługo powtórzymy badania krwi i zobaczymy co dalej.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa w fazie testów
# kontakt do osoby decyzyjnej – Dzima pw oraz e-mail: dzimaaga@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów