Rico i Tadzio- przypominamy się s. 154

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Arya90

Re: Zawodowi sprinterzy- Rico i Teddy foty s.93

Post autor: Arya90 »

Moi z JR Farm chętnie jedzą:
-Polne zioła
-Płatki grochu
-Zioła Łąkowe
-Karma dla świnki morskiej adult (chrupki z ziołami i siankiem)
-Letnie pole
-Liście jagód

Na razie tyle wypróbowałam i każde spotkały się z aprobatą.

Byliśmy dziś nad jeziorem ze znajomymi. Świniaki dostały zapas jedzenia i zimną butelkę z wodą. Po naszym powrocie były na nas śmiertelnie obrażone.Cały dzień w klatce! Jak śmieliśmy ich nie wypuścić. Otworzyłam więc klatkę po naszym powrocie. Tadek na początku się fochował i nie dawał się dotknąć nawet, ale potem zaczął biegać jak szalony po pokoju- ten to ma energię! Ricoś też się fochał- nie chciał wyjść z klatki, ale potem stwierdził, że to sobie, a nie nam na złość robi i w końcu wyszedł.
Jestem spalona jak rak i czuję, że nie będę mogła w nocy spać :sadness:

Postaram się jutro zrobić świeże foteczki :photo:
katiusha

Post autor: katiusha »

No to mokre ręczniki Cię czekają do obkładania :roll:
Chłopaki już zapomnieli o niewygodzie :102:
Szejron

Post autor: Szejron »

Dzięki za propozycje, będę wiedziała co zamówić, na szczęście wypłata tuż-tuż :)
Niedobra kobieto, jak mogłaś je zostawić takie samiutkie w klatce? Teraz przekupuj ogórem! :D
A z oparzeniem bardzo współczuję, widzę, że słońce ostro chwyciło. Teraz czekają Cię gorsze dni ;)Ja mam za to coś takiego, że słońca unikam jak ognia, ale mam tak, że potrafię się opalić nawet i w cieniu. I bladą skórę szlag trafił.
Arya90

Ratowałam się panthenolem w spreju, ale nadal boli niestety. Właśnie najśmieszniejsze jest to, że siedzieliśmy w cieniu, a na słońcu posiedziałam może z 20 minut na molo, mocząc stopy we wodzie. :shock:
Szejron

A użyłaś jakiegoś kremu do opalania? Matko, no to ostro Cię wzięło... :/
Arya90

Szejron tak, ale mało co mi to dało ;)

Chłopcy dziś pięknie mi zapozowali, więc wstawiam kilka foteczek moich pyszczków :love:

Ricoś się rozgląda, kiedy w końcu otworzę klatkę
Obrazek
Odpoczynek
Obrazek
Foch!
Obrazek
Niuch niuch
Obrazek
Ajjj, swędzi!
Obrazek
Szejron

Re: Zawodowi sprinterzy- Rico i Teddy foty s.98

No to kiepsko, trzeba będzie przetrzymać ;) Fenistil ponoć też może być stosowany na oparzenia słoneczne-mi pomógł w alergii, no ale... :P

Hy, świnki nieruchawe coś, bo pewnie dalej foszek. Teddy mój faworyt, ale to już wiesz od dawna :love:
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Uuuuu... Niefajnie :(
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ricoś :love:

Ja za to jestem blada jak ściana i nie umiem się opalic mimo siedzenia na słońcu... A jak już się trochę opalę to wyglądam jak przeciętna osoba w środku zimy... :(
Raftylka

Post autor: Raftylka »

Arya90 pisze:Ratowałam się panthenolem w spreju, ale nadal boli niestety. Właśnie najśmieszniejsze jest to, że siedzieliśmy w cieniu, a na słońcu posiedziałam może z 20 minut na molo, mocząc stopy we wodzie. :shock:
Lec do sklepu i kup sobie kefir.. Przed kąpielą posmaruj sie nim tak dość grubo (zimnym z lodówki) powiedz tak w tym ze 3-5 minut.. Powinno przynieść Ci ulgę.. Potem umyj sie w takiej letniej wodzie..

Ależ Teddy ma sie czym pochwalić!!! :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”