Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Inka, Lusia i Frugo / Nala, Tola i Nutka za TM [*]

Post autor: Kropcia »

Martuś, na ostatniej fotce widać symetrię kolorystyczną świnek. Ok, odcień brązu się zgadza, ale układ praktycznie taki sam :)
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

zwierzur pisze:Martuś, jak Ty to robisz, że masz takie tuliświnki...?! :shock: :love:
Zwierzurku widać w Złocieńcu jest taki klimat :lol:, dobrze na świnie działa ;).
Inka to już kulka, a Lusia takie rozbrykane maleństwo :love:
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Niesamowite są... :shock: Co zajrzę, to padam z wrażenia. :love:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Taaaa :lol: "sory ale taki mamy klimat" 8-) A tak na poważnie to nie mam pojęcia. W klatce ani na podłodze się nie tulą ale na kolanach albo na łóżku jak najbardziej

Wygrzebane z telefonu sprzed kilku dni - Dziecko cieszy się nie wiadomo z czego :lol:
https://youtu.be/MYLeLbJQlp4

Wybieg
https://youtu.be/1_HQo5FnG-s
https://youtu.be/TEuzv6cX8nQ

Frugo odpłynął :szczerbaty:
Obrazek

Inka je. Lusia nie ma zdjęcia bo aparat nie nadążał :idontknow:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Inka jak podskoczy wygląda jak czołg :lol: A niedawno to ona była tą najmniejszą w stadzie.... za szybko leci ten czas :roll:
Martuś, nie odniosłaś wrażenia, że często się drapią? :think: Lusia w klatce, na wybiegu Inka. Może akurat tak się złożyło, ale zerknij czy coś ich tam nie swędzi.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Inka śmiesznie wygląda jak biega :lol: Ale już coraz mniej szaleje i Lusia biega sama.
Obie się czochrają ale niezbyt często. Kilka razy je przeglądałam bo też wydało mi się to podejrzane ale skóra ładna, brak zaczerwienienia, wyłysienia, strupów, robaków :idontknow: W czerwcu i tak zechcę podjechać z nimi na kontrolę - głównie to zależy mi na zbadaniu Inki bo pomimo młodego wieku według mnie zbyt często sika osadem a nie dostaje dużo natek żeby tak miało być. No i trochę się tym martwię :( Przy okazji będzie przegląd paszczy bo Lusia ma czarne zęby pomimo, że dostaje dobre jedzenie i witaminę a Ince mam wrażenie, że robi się przerwa pomiędzy górnymi siekaczami :think:

Wczoraj Lusia pierwszy raz miała obcinane pazurki i była bardzo grzeczna:) Za to Inka dała popis... Zawsze była spokojna (czasami delikatnie próbowała skubać) a teraz to mocno łapała za palce i musieliśmy iść aż do łazienki żeby była spokojniejsza...

Kolejny plus z życia z Lusią - Inka już nie ucieka w popłochu na najmniejszy ruch. Można wejść do pokoju a ona leży rozwalona na podłodze na poduszce :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Frugasek :love: :love: Uwielbiam nasze śpioszki...są takie słodkie i mogłabym je obserwować godzinami :love:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Lusią miota szatan :szczerbaty: skąd ja to znam.. tylko u mnie to jeszcze robione jest w biegu :szczerbaty: a na hamaku to i na plecy potrafi się wywinąć.. taki "zespół niespokojnych łapek" :lol:

moje też się podrapują, też przeglądane.. zastanawiałam się ostatnio, czy to nie "z nudów". Stanie na chwilę, nie wie co z sobą zrobić, to drapu drapu.

ja się pytam.. jak Wy to wszyscy robicie, że Wasze świnki biegają?? moje w klatce to i owszem, roznoszą ją.. a na wybiegu biegną tylko w kierunku klatki... :idontknow:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dziewczyny czasami dostają hamak poza klatką i Lusia używa go jak trampoliny żeby dalej się odbić i biec :lol: Inka na nim tylko się wyleguje ewentualnie próbuje odgryźć sznurki :szczerbaty:

Zawsze staram się żeby wybieg był bardziej atrakcyjny niż klatka - więcej gratów porozkładanych, jedzenie itd. Moje uwielbiają urzędować pod stołem i biegać pod krzesłami :102: A pod grzejnikiem kładą się spać. Chyba nie muszę mówić co później tam zastaję i czasami podkłady nie pomagają :shock: :?
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dziś jest ten dzień... Dziś Nutka świętowałaby 8me urodziny :sadness: Tak bardzo mi jej brakuje....... :cry: :cry: :cry:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”