Kromkowe stado świnkowe - pożegnanie

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Marta_K

Re: Stefuś znowu chory :(

Post autor: Marta_K »

I wszystko jasne. Odnowiła mu się nadżerka na policzku. Stąd ponowne niejedzenie. :glowawmur:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Ojj.. ale przynajmniej znasz powód i teraz można działać! :fingerscrossed:
StokrotkaPn

Post autor: StokrotkaPn »

Dobrze,ze w końcu znany jest powód niejedzenia.
Stefanku wracaj do zdrowia.
patic6

Post autor: patic6 »

Biedny Stefuś, ciągle coś :pocieszacz: Ale znacie przyczynę, więc można działać.
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Za zdrówko Stefanka :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Marta_K

Mamy nadzieję, że to jest powód a nie jeden z powodów, ale wyniki krwi ma dobre, miał robione rtg, usg i nic nie widać niepokojącego, obmacany był najdokładniej jak można i też nic, więc pozostaje jedynie ta nadżerka....
Oby niedługo smarowanie tego miejsca znów przyniosło dobre rezultaty i Stefek wrócił do normy :fingerscrossed:
zagli

Post autor: zagli »

Ojoj :(
Trzymamy kciuki i łapki :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Trzymam z całych sił!
Marta_K

Ehh... ciężko jest być "świńską mamą".... dziś mija rok od śmierci mojego Franka.... wczoraj już naryczałam się oglądając jego zdjęcia... dziś też znalazłam na to chwilę... Nie umiem nie ryczeć, bo wciąż nie rozumiem dlaczego on umarł. Nie potrafię sobie tego nijak wytłumaczyć.... Po prostu nie ma na to racjonalnych argumentów, lub nikt nigdy mi ich nie podał. Jego strata boli dalej tak samo mocno.
Dziś w odwiedziny przyjechał ojciec (w sensie mój) - poczęstowałam go więc kawą i kanapkami i karmię to nieszczęście nasze - Stefanka... I cóż słyszę z ust mojego własnego ojca? "On się kończy nie?" Odpowiadam - "Nie." Próbuję nie ciągnąć tematu. Bo przecież nie będę opowiadać o jego leczeniu, o wyjazdach, o nocnym wstawaniu, o smarowaniu pyszczka, o jego bólu, o zastrzykach etc - bo nie zrozumie. Ale oczywiście co? Dawno już zauważyłam, że nic nie bawi innych jak ciągnięcie tego typu pytań "No ale przecież on nic nie je, i taki chudy jest - kończy się, on stary już jest przecież... Zobacz jak on wygląda. Zejdzie wam niedługo. A reszta świń stara też czy tamte jeszcze pociągną?" Tłumaczę więc w rocznice śmierci mojego Franka, że mój Stefan nie umiera. Chce mi się ryczeć. Ojciec nie zrozumie. Przecież to tylko świnka morska. Głupi gryzoń.
Ot... taka moja dola świńskiej matki. Kocham je nad życie. Ale całemu światu nie wytłumaczę, że to ma sens i że nikogo nie zmuszam, aby kochał świnki - chcę tylko, by nie krytykował mnie i czasem pomyślał, że coś co dla kogoś jest bezsensowną gadką mnie może zranić... Ehh... Taki trochę nie w temacie wpis, ale gdzieś sobie musiałam napisać co mnie boli.

Franku :swieca:
Obrazek
ANYA

Post autor: ANYA »

Marta ale moi rodzice tez nie rozumieja po co mi te swinki bo taki syf mam przez nie w domu i tyle kasy wydaje. Mama mi mowila ostatnio zebym sie pozbyla wiekszosci bo po co az tyle?
Franus pamietamy :swieca:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”