W Animalii sprzedają orkisz, ale słabo kiełkuje...
Kasza nie wykiełkuje, bo jest łuskana, albo łamana, a gryczana zwykle palona.
A co ze świeżą zieleniną zimą?
Moderator: pastuszek
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: A co ze świeżą zieleniną zimą?
Tylko że, Porcello, słonecznik łuskany rośnie bez problemu... Więc może to zbytnio nie przeszkadza? Jak wysieję, to napiszę, czy się udało. Tymczasem moim nowym nabytkiem jest.... Rozmaryn z Lidla 

I ty się pytasz, skąd ja tyle wiem? W moim wieku będziesz wiedziała trzy razy więcej 

Dropsio a nie przelewasz doniczek?? Te muszki to prawdopodobnie ziemiórki, lubią mokrą ziemię, np gdy jest za bardzo przelana albo nie ma w doniczce odpływu wody.
Nie wydaje mi się... Ale dzięki za odpowiedź, zwrócę na to większą uwagęRossali pisze:Dropsio a nie przelewasz doniczek??

To może były w korzeniach albo w ziemi... one się łatwo przenoszą, można postawić koło doniczki karteczki z lepem, ale to tylko chwilowe rozwiązanie. Nie są groźne, ale... denerwujące
A ja mam pytanie może nie odnośnie zieleniny zimą ale podawania pomidorów i ogórków zimą. Z tego co przeczytałam na forum to dużo osób podaje te warzywa nawet zimą. Poza sezonem te warzywa są bardzo pryskane. W sezonie pewnie też ale jednak mniej. Ja sama nie jem ich zimą, bo po nich wątroba staje mi dęba
Czy takie spryskane pomidory i ogórki nie szkodzą świnkom?

Ja nie daję, bo to sama chemia. Ja raz kupiłam, to po przekrojeniu zaczęły... pienićLidkaK pisze:A ja mam pytanie może nie odnośnie zieleniny zimą ale podawania pomidorów i ogórków zimą. Z tego co przeczytałam na forum to dużo osób podaje te warzywa nawet zimą. Poza sezonem te warzywa są bardzo pryskane. W sezonie pewnie też ale jednak mniej. Ja sama nie jem ich zimą, bo po nich wątroba staje mi dębaCzy takie spryskane pomidory i ogórki nie szkodzą świnkom?

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
U nas też zimą dziewczyny nie jedzą ogórka. Nala nawet po małym plasterku ma miękkie bobki więc nie ma co ich karmić taką chemią
A latem ogórki z działki może jeść kilogramami i bobki ma idealne.